INTERPELARE PUBLICĂ

*ÎN ATENŢIA EXCELENŢEI SALE, PREMIERUL EMIL BOC

oprea-2395

Un important oficial militar m-a întrebat:

“Ştiai că ministrul nostru a avut tupeul, obrăznicia, infamia, aroganţa şi lipsa de demnitate să îl înjosească pe generalul recent numit consilier, recomandându-i să nu îl vadă prin biroul său?”

I-auzi brâul!

Păi, dacă şeful Executivului de la Bucureşti, este tot mai interesat despre cine mai scrie, afirmă, răspândeşte, prin târgul Bucureştilor, veşti rele despre domnia sa, să mai noteze un nume…

Cel al titularului de la M.Ap.N.!

Nu că i-ar pronunţa numele.
Nu că i-ar invoca funcţia.
Nu că s-ar lăuda, cu o relaţie specială, cu ardeleanul care conduce guvernul.
Nicidecum.
Dar prin “mâna liberă”, pe care, se pare, că i-a oferit-o comandantul constituţional, a ceea ce a mai rămas din armia română, confundă clădirea Ministerului Apărării Naţionale, cu edificiul oficial al primarului Neculai Onţanu.

Singurul civil din România care a ratat un singur an, în ultimii opt, când nu a mai luat un grad superior – 2010. De…frică, pardon, de gura lumii. Care păzeşte pepenii uniunii celor care au fost pe alte liste, la ultimele alegeri.

Ca simplu rezervist, pot înţelege că nivelul de pregătire militară, al preşedintelui – aflat pe topoganul dizgraţiei naţionale – nu depăşeşte pe acela al unui comandant de batalion.

Dovada?

Numirile pe care le-a făcut la nivelul
diviziilor de la Bucureşti şi Cluj şi aceea de la vârful ierarhiei Statului Major al Forţelor Terestre. Promovaţii fiind băieţi buni. În familiile lor.

Dar care, prin ascensiunea lor stupefiantă, împotriva regulilor scrise şi nescrise din armata ţării, au generat dezgust, lipsă de încredere şi de perspectivă celor ce aveau naivitatea să creadă că munca lor va fi cuantificată corect la nivelul cel mai înalt.

Nu ar strica deloc ca premierul Emil Boc să verifice câţi consilieri are Gabriel Oprea, când şi de ce au fost numiţi, câţi au renunţat la pensie şi în ce condiţii au rămas, ce atribuţii scrise au şi care sunt însărcinările lor reale, dar mai ales de câte ori sunt solicitaţi cu o consiliere de specialitate.

Îndeosebi, în ce măsură Tatăl Pensionarilor Militari, alias Gabriel Oprea, ţine cont de acestea. Vorba vine…

S-ar putea ca şeful guvernului să aibă oarece surprize. Deloc puţine…
Şi letale. Pe planul imaginii publice al guvernului pe care încă îl mai conduce.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~