ION MAZERE: Gândul anonimului

images

O mână de conaţionali, cu tâmplele argintate de vreme, cu visele turnate în cupele cuvintelor, cu talente şi preocupări complementare, cum-necum, au rostuit anul trecut, dar şi în acest an, o publicaţie cu peste 60 de pagini şi un tiraj de 300/400 exemplare, în care confesiunile, opiniile, poemele, fragmentele din alte tentative literare prind contur sub un generic neaşteptat – Gândul anonimului.

GANDUL

Ion Mazere este cel care a iniţiat această succesiune de întâmplări cu finalităţi publicistice. Sprijinit de Gheorghe Indre. Şi încurajat de Gheorghe Văduva, scriitor, poet şi eseist cunoscut arealului militar de ieri şi de azi.

Gândul anonimului este o publicaţie atipică, la care îşi mai aduc contribuţia Vasile Moldovan, jurnalist cu o sensibilitate aparte, dar şi Gheorghe Cernat şi Nicolae Stoicescu.

Mazere, Văduva şi Moldovan sunt uniţi de aceeaşi carieră militară iniţială, la dispăruta armă… grăniceri.

Una în care a contat credinţa într-o misiune deloc comparabilă cu acelea tipice altor arme, pentru simplul motiv că imprevizibilul constituia nota caracteristică a fiecărei noi patrulări la margine de ţară.

Până la urmă, ambiţia şi reuşita lui Ion Mazere, un simplu colonel în rezerva oştirii, de a coagula o comunitate literară cu spirite cel puţin neaşteptate, constituie o probă de optimism, într-o etapă pesimistă a existenţei naţionale.

Cei interesaţi de colaborări la această revistă deloc accidentală, sau dornici să sprijine apariţia sa pot telefona la 021. 745. 02. 06, unde inimosul şi tenacele Ion Mazere le va răspunde cu vocea sa tunătoare – de ex- comandant de batalion – şi căldura sufletească a unui român ce şi-a reproiectat traseul vieţii pe nimbul unei publicaţii cu nu puţine pagini scrise cu talent. Şi exemplară modestie literară. Dovadă fiind website-ul: www.gandulanonimului.ro.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~