SUA: Crearea de locuri de muncă și creșterea veniturilor

p121712ps-0153

Mesajul săptămânal al președintelui Barack Obama
Honolulu, Hawaii
4 ianuarie 2013

Bună, tuturor.

Pe parcursul anului trecut, când am călătorit în întreaga țară, în campanie pentru această funcție, v-am spus că, dacă voi fi suficient de norocos pentru a fi reales, aș lucra pentru a schimba un cod fiscal, de care au beneficiat de prea multe ori bogații, în detrimentul clasei de mijloc.

În această săptămână, am făcut asta.

Pentru prima dată în două decenii, am ridicat impozitele la bogati – 2% dintre americani – într-un mod bipartizan, prevenind, în același timp, o mărire a impozitului pentru clasa de mijloc, care ar fi putut arunca economia noastră înapoi, în recesiune.

Conform acestei legi, mai mult de 98% dintre americani și 97% dintre întreprinderile mici nu vor vedea impozitele pe venit mărite cu un singur ban.

Ne-am asigurat, de asemenea, că milioane de familii vor continua să primească credite fiscale, pentru a le ajuta la creşterea copiilor lor și a-i trimite apoi la facultate.

Companiile vor continua să primească credite fiscale pentru cercetările pe care întreprind, investițiile pe care le fac, precum și pentru locuri de muncă pe care le creează pe baza energiei curate.

Și două milioane de americani, care sunt fără locuri de muncă, vor continua să beneficieze de prestații de șomaj, atât timp cât aceştia sunt în mod activ în căutarea unui loc de muncă.

Dar toate acestea au fost doar un pas mai mult, în efortul mai larg de a crește economia noastră şi a reduce deficitele noastre.

Este nevoie să facem mai mult, pentru a reîntoarce americanii înapoi la muncă, în timp ce, de asemenea, punem această țară pe o cale de a achita datoria sa.

Și economia noastră nu își poate permite mai multe confruntări prelungite sau crize fabricate de-a lungului drum.

Chiar dacă afacerile noastre au creat 2 milioane de noi locuri de muncă anul trecut – inclusiv 168.000 noi locuri de muncă în ultima lună – evoluţia dezordonată a celor din Congres a făcut proprietarii de afaceri mai nesiguri și consumatorii mai puțin încrezători.

Noi știm că este un drum înainte.

Anul trecut, am semnat legea care prevedea reducerea deficitului cu 1700 miliarde $.

Acțiunea din această săptămână reduce și mai mult deficitul, cu 737 miliarde dolari, fiind una dintre cele mai mari facturi de reducere a deficitului, care au trecut de Congres, în peste un deceniu.

Și eu sunt dispus să fac mai mult!

Cred că putem găsi mai multe locuri pentru a reduce cheltuielile, fără a scurtcircuita lucruri cum ar fi educația, formarea de locuri de muncă, cercetarea și tehnologia – toate fiind vitale pentru prosperitatea noastră, într-o economie a secolului 21.

Dar reducerile de cheltuieli trebuie să fie echilibrate cu mai multe reforme la Codul notsru fiscal.

Cele mai bogate persoane și cele mai mari corporații nu ar trebui să fie în măsură să profite de lacunele și deducerile care nu sunt disponibile pentru majoritatea americanilor.

Și, după cum am spus-o la începutul acestei săptămâni, cu un lucru nu voi face compromisuri, indiferent dacă va plăti sau nu Congresul fila pentru un proiect de lege pe care l-au parcurs deja.

În cazul în care Congresul refuză să acorde Statelor Unite capacitatea de a plăti facturile la timp, consecințele pentru întreaga economie globală ar putea fi catastrofală.

Ultima dată, când Congresul a amenințat cu acest curs de acțiune, întreaga noastră economie a suferit pentru asta.

Familiile noastre și întreprinderile noastre nu îşi pot permite acest joc periculos, din nou.

Felicit pe noii membrii ai Congresului, și aștept cu nerăbdare să lucrez cu noul Congres, într-un mod bipartizan.

Dacă ne concentrăm asupra intereselor țării noastre mai presus de interesele de partid, eu sunt convins că putem reduce cheltuielile și crește veniturile într-un mod care reduce deficitul nostru şi protejează clasa de mijloc.

Și putem intensifica eforturile noastre, pentru a realiza un important demers, care ne așteaptă în acest an.

Crearea de locuri de muncă și creșterea veniturilor.

Fixarea infrastructurii noastre și a sistemului nostru de imigrare.

Promovarea independenței noastră energetice, concomitent cu protejarea planetei noastre, de efectele nocive ale schimbărilor climatice.

Educarea copiilor noștri și protejarea lor de ororile violenței armate.

Acestea nu sunt doar lucruri pe care ar trebui să le facem – acestea sunt lucruri pe care noi trebuie să le facem!

Și în acest nou an, voi lupta la fel de greu cum ştiu ce-i de făcut.

Un An Nou Fericit, la toată lumea.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~

Powered bY SirNeo

css.php