NICIO NOUĂ AVENTURĂ MILITARĂ NU VA MAI FI POSIBILĂ ÎN TRANSNISTRIA

20130215_130215-cmc-nrc01_rdax_276x183

De la Summitul NATO, de la Lisabona, până acum, am tot scris despre instituirea protecţiei Alianţei Nord-Atlantice asupra Republicii Moldova.

Interlocutori de peste Prut, jurnalişti, scriitori, ofiţeri, activi şi în rezervă m-au privit cu neîncredere.

Acelaşi pesimism, de data asta programat, l-am întâlnit la diplomaţi de la Bucureşti, activi sau mental blocaţi în frica de Moscova. Europeni de mâna a doua…

Oameni obişnuiţi să plece fruntea spre Kremlin mi-au tot spus că nu s-a promis aşa ceva, că secretarul general al NATO a rostit atunci simple vorbe de complezenţă.

Asta ca şi cum un Summit NATO este un talk-show dâmboviţean.

Ei bine, la 14 februarie 2013, generalul Knud Bartels, preşedintele Comitetului Militar al NATO l-a sunat la telefon pe generalul-colonel Valerii Gerasimov, şeful Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, instituind astfel linia telefonică directă, permanentă, dintre ei doi.

Asta într-un context pe care îl puteţi afla apăsând aici.

Vestea trebuie corelată cu anunţul eliminării, din concepţia Moscovei, privind apărarea Rusiei, a Alianţei Nord-Atlantice, ca inamic.

Logic, de acum înainte, nicio mişcare a trupelor străine din Transnistria, ostilă autorităţilor celor două state româneşti nu va mai putea fi făcută fără reacţia imediată a NATO, dacă la telefonul dat de la Bruxelles, de generalul Knud Bartels, la Moscova nu se vor tempera instantaneu puseurile aventuriere, de genul celor cunoscute în trecut.

În consecinţă, retragerea militarilor ruşi, din Transnistria, devine, dintr-o asemenea perspectivă, o chestiune de timp.

Iar politicienii de la Chişinău, precum premierul anti-România, Vladimir Filat, care mizau pe zgomotul de arme rusesc, până mai ieri bun de înfricoşat adversarii reunificării naţionale, vor trebui să aleagă între ieşirea la pensie şi schimbarea ostilităţii faţă de Bucureşti.

Un lucru valabil şi pentru roboţeii din serviciul de sorginte KGB, de la Chişinău.

Vine soarele şi pe strada naţiunii noastre.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~