Afirmaţiile Danielei Bodrug remarcate de agenţia rusă de presă “Noua Regiune”

a 1

Chișinău, 24 aprilie (Noua Regiune, Serghei Vulpe) – Transnistria în Moldova este un balast, care o separă de Uniunea Europeană. A declarat într-un interviu, în Adevărul, vice-președintele Mișcării “anti-mafie”, din Moldova, Daniela Bodrug.

a 2

Potrivit ei, doar fixarea graniței administrative, a Republicii Moldova, pe Nistru, ar putea rezolva problema transnistreană.

Bodrug propune să se dezvolte și să se integreze în Uniunea Europeană, teritoriul Moldovei din dreapta Nistrului, care să devină un model atractiv pentru transnistreni, ce și-ar dori astfel un viitor european.

“Proiectul actual Republica Moldova, proclamat la 27 august 1991 s-a prăbuşit ca un castel de nisip construit pe bazele de paie”, – a spus activista “anti-mafie”.

Potrivit ei, tot ce au putut face de-a lungul anilor, autoritățile moldovenești, inclusiv guvernul Republicii Moldova, condus de Vlad Filat a constat “în a ascunde adevărul, în auto-îmbogățire și degradare, în crearea de condiții intolerabile ale vieții, motiv pentru care cetățenii Republicii Moldova s-au integrat în Uniunea Europeană mai devreme decât statul lor. ”

“Având în vedere toate acestea, astăzi, avem nevoie să creăm o doua republică, bazată pe o altă Constituție, adoptată în baza unei declarații a politicienilor de la Chișinău și București,” – a spus Bodrug.

Ea crede că reunificarea Moldovei cu România va fi posibilă prin intermediul proiectelor bilaterale şi “datorită curajului, caracterului și inteligenței elitelor de pe ambele maluri ale Prutului, urmată de refacerea integrităţii statului român și mutarea capitalei, în orașul românesc Brasov.”

INTERVIUL ACORDAT DE DANIELA BODRUG POATE FI ACCESAT DÂND CLICK AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~