Raport comparativ, al celor ucişi în Gaza: 1945 de palestinieni și 67 de israelieni…

Hamas a declarat că nu va semna un acord de pace cu Israelul, care nu reușește să îndeplinească cerințele poporului său.

Astfel, conform postului de televiziune ALJAZEERA, Khalil al-Haya, negociator al grupului palestinian, la discuțiile din Egipt vizând oprirea luptelor în Gaza, a declarat, joi, că au fost negocieri cu o “parte dificilă, versată în amânare”.

“Suntem dornici de a avea un acord incheiat, care trebuie să îndeplinească cerințele poporului nostru”, a mai declarat Haya în timpul unui discurs public, în care a informat oamenii din Gaza cu privire la evoluția negocierilor.

Haya a mai declarat că Hamas va continua să ceară sfârșitul a ceea ce el a numit “incursiuni nedrepte” și o “ridicare permanentă” a asediului impus de Israel asupra Fâșiei Gaza, în anul 2006.

Comentariile au venit după armistițiul intervenit între Hamas și Israel, care a fost prelungit timp de cinci zile, ca negociatorii din ambele părți să continue cu discuțiile de la Cairo. Membrii delegației palestiniene au declarat că vor reveni la Cairo în noaptea de sâmbătă pentru a începe noi discuții duminică.

“A fost un război de necesitate nu un război pentru care am optat. Nu am avut de ales decât să ne apărăm”, a spus Haya, care a continuat:

“Suntem uniți și suntem unificaţi de sânge și moarte. Suntem un front, de o singură parte, un singur trup … Suntem cu toții într-o singură bătălie angajată pentru apărarea poporului nostru. Războiul este începutul eliberării.”

Dincolo de declaraţiile celor ce negociază o posibilă încetare a ostilităţilor, după o lună de luptă, au fost ucişi 1945 de palestinieni și 67 de israelieni.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~