ANUNŢ AL AMBASADEI UCRAINEI

ANUNŢ

În atenţia cetăţenilor Ucrainei care se află în România permanent sau temporar

Stimaţi cetăţeni ai Ucrainei!

În data de 26 octombrie 2014, începând cu ora 8.00 până la orele 20.00 după ora locală, la secţia de votare nr. 900080, creată la Ambasada Ucrainei în România (Bucureşti, B-dul. Aviatorilor, nr. 24), vor avea loc alegerile parlamentare anticipate ale Ucrainei. Pentru a participa la alegeri la secţia de votare menţionată, sunt invitaţi cetăţenii Ucrainei cu domiciliul în Bucureşti şi în judeţele Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Braşov, Brăila, Buzău, Vâlcea, Galaţi, Gorj, Giurgiu, Dâmboviţa, Dolj , Ilfov, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Tulcea, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, precum şi cetăţenii Ucrainei, care se află temporar în România în timpul pregătirilor şi desfăşurării alegerilor şi care sunt incluşi în Registrul de Stat al alegătorilor în ordinea reglamentată.

În conformitate cu art. 44 din Legea Ucrainei „Despre alegerile deputaţilor ai poporului din Ucraina”, alegătorii-cetăţenii Ucrainei cu domiciliul sau reşedinţa în România, se pot adresa la Ambasada Ucrainei în România cu privire la includerea lor în Registrul menţionat sau pentru a-şi modifica datele cu caracter personal în registru, inclusiv schimbarea adresei electorale.

În legătură cu cele menţionate mai sus, cetăţenii Ucrainei, care intenţionează să participe la alegerile parlamentare anticipate ale Ucrainei, dar nu figurează în evidenţa consulară a Ambasadei Ucrainei în România, trebuie să depună la Ambasada Ucrainei în România o cerere pentru includerea sa în Registrul de stat al alegătorilor.

Cererile se depun de alegători personal. La cerere se vor anexa paşaportul cetăţeanului Ucrainei pentru călătorii în străinătate şi copia acestuia. Сererile menţionate mai sus şi cele cu privire la clarificarea datelor din Registrul alegătorilor trebuie să fie depuse nu mai târziu de 19 octombrie 2014.

Atragem atenţia asupra faptului că, în ziua alegerilor modificări în lista alegătorilor la secţiile de votare în străinătate pot fi efectuate numai privind intermediul unele greşeli de tipar şi de rectificare tehnică, şi nu se estimează includerea noilor alegători.

De asemenea, Vă informăm, că în data de 10 octombrie 2014 a fost înfiinţată Comisia Electorală privind alegerile parlamentare anticipate ale Ucrainei la secţia de votare din străinătate nr. 900080, care îşi desfăşoară activitatea în zilele de lucru în intervalul orelor 9.00 – 18.00 (cu pauza de masă orele 13.00-14.00), la adresa: m. Bucureşti, B-dul. Aviatorilor, 24.
Tel.: (+4021) 230 36 60; Fax: (+4021) 230 36 61; Tel. mob. +40735422566; emb_ro@mfa.gov.ua

Ambasada Ucrainei în România

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~