Intelligence nu înseamnă inteligenţă

Când am scris pe website-ul cotidianului ADEVARUL cuvintele amare intitulate ORDIN DE LA ÎMPĂRĂŢIE? (accesibile dacă daţi click aici) un serviciu autohton de informaţii, sau ca să îl redenumim, cu un termen, occidental, de…intelligence, care nu înseamnă de…inteligenţă, a scris triumfător, sub semnătura unui aşa zis anonim:

“Don Petrescu, un postac intrat in criza ca lumea nu face ca el. Când nu înțelegi nimic din situația mondiala, începi sa te războiești ca prostu’ cu toată lumea. Bea nene niște sirop de pătlagină dacă n-ai bani de Prozac si du-te după aia la cârciuma din colț sa-ți verși amarul . O sa găsești acolo adepți dacă faci cinste.”

Răspunsul meu a fost adecvat:

“Mă amuză modul în care executaţi ordinul unui căprar imagologic, de a macula, cu preţul unor epitete evident deplasate, o imagine care doar sintetizează apetenţa prea plecaţilor slujitori ai noii administraţii prezidenţiale, de a deţine adevărul absolut. Aveţi dreptate, Prozac este leacul la care visaţi în fiecare zi. Condoleanţe.”

Dar nu asta este problema, ci faptul că, în zona cerebrală a aceluiaşi serviciu cineva a înţeles că este vorba de faultarea publică, cu pretexte minore, infantile, colaterale, a unor Voci ale Armatei României, motiv pentru care, sub un pretext subtil, unul dintre generalii atenţionaţi să tacă, să nu mai apară în public, să nu mai spună adevărul despre situaţia din Ucraina a fost invitat la ADEVĂRUL, pentru a îşi expune punctul de vedere, într-o companie care mi-a produs un surâs, explicabil şi amar.

Prin urmare, Garda de Corp a inexistentei Societăţi Civile este atentă la ce mai scrie un Rică Venturiano, ca mine, şi ia măsuri adecvate, cu iniţiative la care ochii şi urechile de culoare marină sunt în faţa noastră, dar nu pentru noi. Cei doritori să se convingă cu ochii lor pot da click aici.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~