BANI PENTRU ARMATĂ – ACUM, DOMNULE PREŞEDINTE…

Cu un prezident de ţară purtând o pălărie de vară evident prea mare pentru el, am ajuns în situaţia ca Pentagonul, adică Departamentul Apărării al Statelor Unite să dea o mână de ajutor, necesară, aliaţilor de la frontiera de est a NATO, mai concret statelor baltice, Poloniei şi României, prin anunţata trimitere, din timp, de tehnică de luptă şi alte echipamente militare, pe teritoriul ţărilor menţionate.

Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia au cerut aşa ceva, la Bucureşti a trebuit să vină Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, pentru a transmite interlocutorilor oficiali români propunerea Pentagonului, care include trimiterea de 50 de tancuri americane moderne de luptă.

Cu alte cuvinte, noroc că de apărarea României se ocupă Statele Unite ale Americii.

România este ţară membră a NATO, dar Suedia, nu. Cu toate acestea, pornind de la agresiunea militară a Federaţiei Ruse, în anul 2014, în Ucraina, de la anexarea manu militari, a se citi în mod hitlerist sau dacă vreţi stalinist, a peninsulei Crimeea, de la desprinderea de facto a zonei Donbas de sub autoritatea legală a guvernului de la Kiev, ministrul suedez al apărării a propus acum creşterea bugetului forţelor armate, “pentru a pregăti Suedia pentru război.” Deci bani pentru armată.

CITIŢI CONTINUAREA AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~