Putin, toporul zburător şi cenzura rusă

PUTIN =

Vladimir Putin a participat la ceremonia de deschidere a Salonului Internațional Aerian şi Spaţial MAKS 2015 – programat a se derula între 25 la 30 august a.c., în apropiere de Moscova, la Jukovski, localitate marcată cu roşu, pe harta de mai jos -, care este unul dintre cele mai mari din lume.

J.

Anul acesta sunt acolo prezente peste 600 de corporații și companii rusești și străine din 30 state. Președintele rus a urmărit programul de zbor şi a vizitat pavilioanele expoziționale.

Împreună cu Prințul din Abu Dhabi, Mohammed al Nahyan, cu viceprim-ministrul Dmitri Rogozin, cu ministrul industriei și comerțului Denis Manturov, șeful statului a inspectat pavilionul dedicat industriei aviatice din Rusia, unde se află Irkut, Tupolev și Sukhoi, și Compania de Stat “Rostec”.

Apoi a vizitat şi pavilionul unde tinerii ingineri i-au arătat lui Vladimir Putin invenţiile lor.

Aici a avut loc şi păţania lui Putin, mediatizată cam la 28 de minute, după miezul nopţii, ora României, ulterior, în decurs de un minut, fotografiile şi imaginile video aferente, difuzate de RT RUPTLY fiind instantaneu retrase de pe reţelele de socializare.

Ce s-a întâmplat?

De bună credinţă, Putin, însoţit de o organizatoare, a trecut prin faţa standurilor tinerilor inventatori şi s-a oprit la locul unde un tânăr rus i-a prezentat un…topor zburător de câţiva metri lungime.

Aţi citit bine.

Vladimir Putin a ridicat ipoteticul obiect zburător, fotoreporterii şi cameramanii au savurat şi imortalizat secundele când şeful statului rus ţinea toporul astfel încât lama acestuia, involuntar desigur, era spre inventator.

Apoi, preşedintele Rusiei a plecat mai departe, nu înainte de a mai adresa, din mers, câteva cuvinte, junelui inventator.

Abia atunci cineva din echipa de protecţie a imaginii preşedintelui a realizat gafa de proporţii, exploatabilă imagologic.

Putin cu un topor uriaş în mână!

topor

Posibil impact de proporţii, evident negativ, în opinia publică internă şi internaţională.

Brusc, imaginile filmate şi fotografiile care reflectau acest moment au dispărut din arealurile accesibile internauţilor.

Ca şi cum nici nu au fost.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~