Rolul unui ambasador nu este să se amestece în politica internă a ţării unde este trimis

Departamentul de Stat nu îşi mai coordonează ambasadorii trimişi la mioritici?

Întrebare firească, serioasă, după declaraţia pro-rusă, jignitoare, la adresa istoriei reale a naţiunii române, a unui ambasador care, intenţionat, uită că un aliat pe care Statele Unite se pot baza, alături de Polonia, la graniţa de est a NATO, este clar România, celelalte state, pe care nu le mai enumăr fiind cu structuri militare insignifiante, şi care nu au dovedit nimic în teatre de război precum cele din Afganistan şi Irak.

Interogaţia din titlu este gravă şi firească, după ce omologul, de la Bucureşti, a bunicuţului Pettit, are o conduită ce aminteşte, într-o tristă măsură, de conduita ambasadorului sovietic, în România, în anii mimatei republici populare.

Rolul unui ambasador nu este să se amestece în politica internă a ţării unde este trimis, sub nicio formă, în nicio împrejurare, fie că este vorba, acum de Republica Moldova, sau de România.

Amândoi ambasadorii merită, din plin, retragerea, peste Ocean, după 20 ianuarie 2017, când un nou preşedinte american va poposi la Casa Albă.

Nu de alta, dar aceşti doi bunicuţi confundă capetele plecate ale unor oficiali, de la Chişinău şi Bucureşti, cu şoferii propriilor limuzine.

Temporare.

Click aici!

~