Nu iese fum fără foc…

POSTUL DE TELEVIZIUNE RT / RUSIA AZI: Putin a trebuit de multe ori să se apere de suspiciuni și acuzații similare din partea NATO, în mod constant a trebuit să repete că “o confruntare cu NATO nu este alegerea noastră.”

Înainte de a pleca spre Hangzhou, din orașul-port rusesc Vladivostok, Putin a reiterat această poziție, încă o dată într-un interviu dat agenției de știri Bloomberg, spunând că Rusia nu a avut nicio intenție de “recuperare” a statelor baltice, care au fost în componenţa Uniunii Sovietice înainte de 1991.

“Toți oamenii sensibili, care au doar o înțelegere reală a politicii, toţi aceştia să înțeleagă că afirmațiile cu privire la o amenințare din Rusia către statele baltice – toate aceste afirmații sunt doar nebuneşti”, a declarat Putin, după o serie de întrebări provocatoare ale jurnalistului de la Bloomberg.

“Chiar credeţi că vrem să luptăm cu NATO? Cât de mulți oameni trăiesc în țările membre NATO? Trebuie să fie în jur de 600 de milioane de oameni, iar noi avem doar 146 de milioane. Da, suntem o putere nucleară, dar credeţi, cu adevărat, că putem folosi arme nucleare, în scopul de a ocupa micile state baltice? “

ALTE DETALII AICI.

~