“Răspuns Imediat 2012”

Explicarea modului în care se utilizează Sistemele Europa de Instrumentaţie Dislocabilă/DISE, cu laser, GPS şi computere:

DISE este conceput pentru a detecta împuşcarea combatantului cu arma inamicului, pe timpul instruirii premergătoare acţiunilor de luptă. Sistemul DISE este similar cu sistemul MILES, dar cu o tehnologie actualizată. În videoclipul de mai sus, militari din Bosnia sunt instruiţi să folosească echipamentele DISE pentru exerciţiul “Immediate Response 2012/ Răspuns Imediat 2012” – organizat în Croaţia.

120526-A-OD503-040

În imaginea de mai sus, militari din opt state partenere ale NATO se pregătesc să ridice steagurile ţărilor lor, după ce generalul-maior Dragutin Repinc, comandantul Forţelor Terestre Croate, a vorbit despre formarea multinaţională a forţelor armate, în prima zi a exerciţiului Immediate Response 2012, pe 26 mai.
Răspuns Imediat 2012 este un exerciţiu terestru tactic multinaţional, derulat cu participarea a 700 de militari americani, croaţi, albanezi, bosniaci, muntenegreni şi sloveni. Macedonia şi Serbia au trimis observatori la acest exerciţiu.

Immediate Response 2012 este parte a programului de exerciţii a Comandamentului Trupelor Americane din Europa, fiind conceput pentru a spori interoperabilitatea între armata SUA şi ţările partenere, şi pentru a ajuta participanţii să se pregătească să acţioneze, cu succes, într-un mediu integrat multinaţional.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~