M.Ap.N.: Cerere a unor informaţii de interes public

Nu mă număr printre fanii trecătorului ocupant al jilţului de ministru al apărării naţionale. Dar dacă tot a abordat chestiunea înjosirii ierarhiei militare şi prin acordarea unor grade aiurea, de monsieur Gabriel Oprea, unor Caţavenci din politica românească, solicit, pe această cale – evident jurnalistică, pentru ca opinia publică să ştie demersul meu – ca Ministerul Apărării să dea publicităţii:

1. Lista cu titlurile de doctor în ştiinţe militare acordate de Universitatea Naţională de Apărare unor civili neinstruiţi, cu şi fără fustiţe, care au avut doar “meritul” de a fi numiţi, doar pe criteriul politic, în fruntea unor structuri îngenunchiate de incompetenţa şi aroganţa personalului civil teleportat de mai toate partidele parlamentare.

ARIA

2. Lista cu conducătorii de doctorat a celor care nu au avut anterior tangenţe cu mediul militar, dar au susţinut teze de doctorat pe teme cu conexiuni inventate la mediul militar, unele… de vă stă mintea în loc. O bună parte dintre îndrumători, cu oarece stele pe epoleţi, au acceptat o asemenea comedie doar pentru a se pune bine – expresie specifică unui înstelat care mai bântuie pe culoarele actualei puteri, visând foncţia unui aviator amator… – cu liderii politici care deţin pâinea şi cuţitul numirilor pe posturile cheie din Armata României – unde gradul de general a devenit UNUL EMINAMENTE POLITIC.

Va avea curajul, actualul ministru al apărării, să înlăture mătrăguna politică din mareea doctoratelor de la Universitatea Naţională de Apărare? Cererea de mai sus, a unor informaţii de interes public, constituie un test al temerităţii sale.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~