Bonete şi plachete

F.S.G.

Fotografia şi videoclipul postate aici puteau fi – doar este 25 Octombrie! – despre forţele pentru operaţiuni speciale ale Armatei României, create de generalul Ioan Sorin, acum liderul Forţelor Terestre ale ţării. El are meritul de a fi supervizat realizarea primului film, despre militari de elită, din oştirea noastră, o peliculă pe care şi-a pus amprenta un cineast inegalabil, remarcat şi de Ion Cristoiu – aici fiind vorba de Gabriel Cobasnian.

Din păcate, imaginile inserate în acest areal electronic sunt despre… Forţele Speciale Germane/KSK, pe care eu unul le-am văzut în misiune la Kandahar, pe tărâm afgan.

Asta şi pentru că, la ora actuală, fondurile puse la dispoziţia purtătorilor de bonetă, în frunte cu înaltul, dar firavul – ca voce în faţa politicienilor zilei – şef al Statului Major General, sunt demne de Cartea Recordurilor, varianta pentru… contribuabilii naivi.

Cât priveşte pe cel ce nu mai poartă bonetă, fiind titular de fotoliu în… menestrelul apărării, de bine ce o duc camarazii săi, extrem de mulţumiţi de viaţa profesională înfloritoare, de care au parte, monsieur Corneliu Dobriţoiu, a trecut la producţia de… plachete.

Pentru prostime, pardon, pentru alegătorii uşor de dus de nas, de uselişti – fac precizarea că nu sunt pedelist – a şi încropit explicaţii demne de Agamiţă Dandanache, menite a rămâne, chipurile, în istoria postdecembristă ca semne ale respectului faţă de şefii de stat în viaţă. Ne laşi?

Singurul care a avut de câştigat din această găselniţă a ministrului actual al apărării este Regele Mihai I.

De pozitivarea imaginii sale – afectată masiv de decizia sa de a fi arestat Mareşalul Ion Antonescu, cel care i-a acordat lui acelaşi grad – fiind preocupaţi liberali de talia lui Călin Popescu Tăriceanu, care se şi vede premier la Palatul Victoria, iar el, ocazional, în trecere pe la Cotroceni, unde ar urma să vină şeful Casei Regale, în curând fiind propozabil pentru postul acesta, prinţul Nicolae.

În definitiv ce contează dacă nu ştie limba română? Nici Carol I nu o vorbea iniţial? Nu-i aşa?

Carevasăzică, ministrul liberal al apărării, care a depus jurământ de credinţă pe Constituţia republicană a amărâţilor, minţiţilor, umiliţilor de români, îşi permite să facă propagandă subtilă pentru Monarhie!

Bravos, neicusorule!

Şi ca tacâmul să fie complet, mai dă plachete şi lui Ion Iliescu – cel ce vorbise la ambasada rusă, în decembrie 1989, dându-şi iniţial acordul pentru intrarea trupelor sovietice în România, noroc că generali patrioţi precum Geantă şi Guşă au spus NU emisarilor Kremlinului – şi lui…

Emil Constantinescu, nimeni altul decât acela care vroia trecerea în rezervă a tuturor ofiţerilor şcoliţi înainte de 1989, noroc cu generalii din armată şi de la ministerul de interne care s-au dus la el în birou şi i-au spus verde în faţă că dacă va lua o asemenea decizie, în minutul următor părăseşte Palatul Cotroceni, ca simplu cetăţean.

Plachete pentru false simboluri! Cu istorii personale ascunse mulţimii.

Iată marea schimbare adusă de liberalii lui Antonescu – nu cel demn, din anii ultimei conflagraţii mondiale -, care au acuzat politizarea M.Ap.N., reală, urâtă, imbecilă, făcută de…

… PDL şi UNPR – anterior de PSD şi PNL –, dar tot la jocurile şi intrigile de palat se rezumă conduita lor publică.

Recapitulăm? Cum va rămâne actualul ministru al apărării în istoria scurtă a mandatului său?

Ca iniţiator al chetei publice – de 100 de euro pe cap de locuitor, pensia lunară a unei ţărance octogenare fiind sub această sumă! – ce ar fi permis o mai bună finanţare a armatei…Ridicol.

Ca generator al legitimaţiilor militare pentru pensionarii încremeniţi în clipele luminoase ale carierei lor în armia română, înainte de a ajunge acolo unde doar simpla cruce indică sufletul dus al unui conaţional… Pueril.

Ca adorator al bonetelor purtate… într-o parte, în M.Ap.N., semn al unor cătane care s-au obişnuit să rostească zilnic, a lehamite, răbdători:”Am înţeles!”…Comic.

Şi ca donator al ultimelor plachete republicane – cele menţionate mai sus – urmând apoi să fie răsplătit cu supervizarea producţiei viitoare, începând de la 10 mai 2013, de plachete regale…Obedient.

Curat violare de Constituţie, dar ce mai contează?

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~