TEAMA LUI SERGHEI LAVROV

i4_op_1b

O cititoare cu un coeficient ridicat de inteligenţă mi-a trimis o ştire postată pe website-ul antena3.ro – care este expresia unor jurnalişti specialişti în ştiri. Mai puţin în… comentarii, aş adăuga eu. Cu obiectivitate.

Informaţia difuzată este intitulată ca pentru cititorii infantili: “România trebuie să DISPARĂ de pe harta lumii”. Ei, aş! Mai bea omul vodcă, dar nici chiar aşa…

“România trebuie să dispară de pe harta lumii. Doar aşa poate fi oprit expansionismul românesc”, a comentat fostul deputat al Republicii Moldova Andrei Safonov, actual analist politic, pe portalul nr2.ru.
Sărac cu duhul, stimabilul…

Prima chestiune profesională, de bun simţ, este de ce i s-a acordat importanţă unui personaj care joacă rolul de conservă evidentă, brusc activată de FSB, urmaşul KGB?

Este Safonov… preşedintele Rusiei,… premierul Federaţiei de la Răsărit,… ministrul de externe sau… cel al armatei din actualul guvern de la Moscova?

Nu.

Doar un evident analist al… vaietelor prelungite după defuncta Uniune Sovietică, care se exprimă public în fosta limbă de stat a închisoarei comuniste a popoarelor rusificate.

Un impotent intelectual, care nu poate avea decât opinii teribiliste, ca om educat într-o lume ce nu va mai renaşte, chiar dacă Putin mai stă la Kremlin până va pleca de acolo cu picioarele înainte.

Înţeleg, din informaţia postată pe website-ul menţionat, că în comentariul său Safonov vorbeşte despre întâlnirea dintre miniştrii de externe ai Rusiei şi Ucrainei care va avea loc la Cernăuţi, locul nefiind ales la întâmplare, Bucovina de Nord fiind un teritoriu asupra căruia România are pretenţii.

Şi care-i problema?

Este dreptul ministrului ucrainean de externe să îşi invite omologul rus unde crede de cuviinţă, pe teritoriul momentan al statului său.

Momentan, pentru că la Kiev este o teamă abia ascunsă, de un curs geopolitic imprevizibil în partea occidentală a Ucrainei, locuită de europeni care se închină la Papa de la Roma, nu la Patriarhul ruşilor de ieri şi de azi.

Teamă? Da.

Nu exagerez? Nu.

Dacă nu ar fi fost aşa situaţia, atunci Kievul nu ar fi numit ca ambasador al Ucrainei la Bucureşti un fost lider al arealului teritorial regional cu capitala la Cernăuţi. Oraş românesc, cotropit de sovietici, încă parte a teritoriului ucrainean.

Recent, fiind la ambasada ucraineană am privit harta administrativă a Ucrainei. Inteligent decupajul regiunii conduse administrativ de la Cernăuţi!

Ca şi cum ar fi fost deja trasată viitoarea graniţă, în cazul returnării, pe cale paşnică, a teritoriului cotropit de hoardele sovietice, prin necesara transpunere în practică a consecinţelor anulării pactului Ribbentrop-Molotov, cunoscut și ca Pactul Stalin-Hitler.

Am mai scris şi repet afirmaţia, spre obiectiva informare a naivilor din dreapta şi din stânga Prutului. Spre cinstea lor, ofiţerii cu grade superioare din armata ucraineană, aflaţi în posturi cheie, cunosc adevărul că nordul Bucovinei şi sudul Basarabiei nu au fost ale Ucrainei.

De aici şi teama Moscovei.

Nu atât pentru refacerea statului naţional român unitar, cât pentru faptul că, ulterior, Ucraina, dacă nu se va separa paşnic în două entităţi, va reaminti Rusiei de ce teritorii a fost, la rândul ei văduvită!

Citesc mai departe, amuzat: Această întâlnire ar fi un prilej în care Rusia şi Ucraina să pună la punct un plan prin care să combată expansionismul românesc. Hopa!

Asta înseamnă punerea în pericol a statalităţii unei ţări membre a NATO!

Context în care, dacă lucrurile se confirmă cu dovezi publice, consecinţele politice şi economice, într-o primă instanţă, vor fi surprinzătoare pentru Kiev şi Moscova. Asta ca să nu folosesc o etichetare mai francă…

Ce a mai declarat şifonatul Safonov?

Mă gândeam la numărul de telefon al spitalului de alienaţi, evident mintali, atunci când am citit acest delir: “Este greu să oprim tendinţele expansioniste ale urmaşilor lui Antonescu, chiar dacă Rusia şi Ucraina vor merge pe un drum comun. Regimurile politice care conduc România au susţinut o diplomaţie agresivă al cărei scop a fost expansiunea şi şovinismul. Trebuie menţionat şi faptul că aliaţii puternici ai României, precum SUA şi NATO fac din această ţară o puternică problemă în calea noastră”

1. Tendinţele expansioniste ale Moscovei sunt documentate istoric. Din nefericire, pentru liderul autoritar al Rusiei de azi, vrea, nu vrea, acceptă sau respinge, graniţa de facto, dintre NATO şi Comunitatea Statelor Independente este pe Nistru, de la Summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Lisabona. Prin urmare, orice soldat ucrainean sau rus, care va trece pe malul drept al Nistrului va fi considerat drept expresia unei violări deliberate a spaţiului de interes strategic al NATO, implicit al Statelor Unite şi va fi tratat ca atare.

2. Sintagma “calea noastră” indică sensul spre Uniunea Euro-Asiatică, nu spre Uniunea Europeană. Iar UE, fiind prima interesată în instalarea scutului american anti-rachetă, va face anul acesta mişcările necesare dinamizării integrării Republicii Moldova în comunitatea europeană. Al doilea pas fiind în cea euro-atlantică.

3. Preşedintele Obama cunoaşte şi înţelege sensibilităţile imperialilor ruşi şi ale trâmbiţaşilor de genul caraghiosului amintit.

Însă, în privinţa instalării scutului anti-rachetă şi a frontierei geopolitice pe Nistru, nu mai este nimic de negociat.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~