Un an cu locuri de muncă mai multe și salarii mai mari

Mesajul săptămânal al președintelui Barack Obama
Casa Albă
2 februarie 2013

001

Bună, tuturor,

În săptămânile care urmează, ne confruntăm cu unele decizii importante cu privire la modul de a achita datoria noastră într-un fel care să permită creşterea economiei noastre și crearea de locuri de muncă bune – decizii care vor face o diferență reală în forța și ritmul nostru de recuperare.

Am început acest an cu economiști și oameni de afaceri care afirmă că suntem gata să creştem în 2013.

Și există semne reale de progres: preţurile locuintelor au inceput să urce din nou. Vânzările de maşini sunt la un nivel ridicat de cinci ani. Procesul de fabricaţie revine la ce a fost.

Întreprinderile noastre au creat, anul trecut, 2.2 milioane locuri de muncă. Şi am aflat că economia noastră a creat locuri de muncă mai multe, de-a lungul ultimelor luni, decât au crezut iniţial economiștii.

Iar în această săptămână, am primit, de asemenea, prima estimare de creștere economică a Americii in ultimele luni. Care ne-a amintit că deciziile proaste luate la Washington pot sta în calea progresului nostru economic.

Suntem cu toții de acord că este important de a micşora cheltuielile inutile. Dar nu putem reduce doar calea noastră spre prosperitate.

Asta nu a mers în trecut, și nu va funcționa astăzi. Aceasta ar putea încetini redresarea noastră. Şi ar putea slăbi economia noastră. Şi ne-ar putea costa locuri de muncă – acum, și în viitor.

Ceea ce avem nevoie este în schimb o abordare echilibrată, una care spune: haideți să tăiem ceea ce nu ne putem permite, dar hai să facem investițiile fără de care nu ne putem permite să trăim.

Investițiile în educație și în infrastructuri de cercetare și dezvoltare – sunt lucruri care vor ajuta America să concureze cu cele mai bune locuri de muncă și noi industrii.

Deja, republicanii și democrații au lucrat împreună pentru a reduce deficitele noastre de 2500 miliarde dolari. Acesta e un început bun.

Dar pentru a obține restul de drum, avem nevoie de un set echilibrat de reforme.

De exemplu, avem nevoie de a reduce costurile de îngrijire a sănătății în programe cum ar fi Medicare, care sunt cele mai mari surse ale deficitului nostru, fără a trece sarcina aceasta doar la seniori.

Iar aceste reforme trebuie să meargă mână în mână cu eliminarea cheltuielilor în exces, prin codul nostru fiscal, astfel încât cele mai bogate persoane fizice si cele mai mari societăți să nu poată profita de lacunele și deducerile care nu sunt disponibile pentru majoritatea americanilor.

2013 poate fi un an de creştere solidă, cu locuri de muncă mai multe și salarii mai mari.

Dar asta se va întâmpla doar dacă vom pune o oprire la auto-provocate răni, în Washington.

Toată lumea de la Washington trebuie să se concentreze nu pe politică, ci pe ceea ce e bine pentru țară; asupra a ceea ce e bine pentru dumneavoastră și pentru familiile voastre.

Acesta este modul în care vom avea o creștere rapidă în economia noastră. Şi prin care ne vom consolida clasa de mijloc. Și e felul în care vom construi o țară care răsplătește efortul şi determinarea fiecărui american.

Mulţumesc. Și un week-end frumos.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~