21 de oameni ucişi în provincia chineză Xinjiang

CHINA

21 de oameni au fost ucişi alaltăieri, în regiunea Xinjiang, din nord-vestul Chinei – semnalată cu roşu pe hartă.

revolta

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că 15 dintre cei care au murit au fost poliţişti şi “lucrători comunitari”. Alţi șase au fost descrişi ca huligani – care au premeditat violența. Alte opt persoane au fost arestate pe loc.

Potrivit unei declarații emise de guvernul din Xinjiang, trei polițiști patrulau într-un cartier din judetul Bachu, în căutarea unor “persoane suspecte”. Au intrat într-o casă şi au făcut apel telefonic pentru întăriri. O luptă violentă a izbucnit acolo, care s-a încheiat cu decese de ambele părți.

Etnia atacatorilor nu a fost comunicată, dar mass-media din China a informat că în rândurile poliţiştilor ucişi, trei persoane erau de etnie Han, doi mongoli și zece uiguri.

Oficialităţile din China atribuie, în mod frecvent, conflictul din regiune, teroriștilor uiguri, care doresc autonomie.

În zona Xinjiang, cea mai mare parte a locuitorilor este constituită de musulmani uiguri, deși este controlată de chinezi de etnie Han, care reprezintă guvernul central.

Uigurii acuză autoritățile de etnie Han de discriminare împotriva oamenilor din Xinjiang. Datorită diferențelor lingvistice, religioase și culturale, mai mulţi uiguri au cerut autonomie politică.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~