Pupat public, Piaţa Cosmonauţi…în Eurasia

După cum a transmis postul rus de televiziune, în limba engleză, RT, nava spaţială Soyuz a andocat cu succes cu Staţia Spaţiala Internaţională (ISS), după șase ore de la lansarea, miercuri, de la cosmodromul de la Baikonur.


Nava a fost pilotată de comandantul rus Maksim Surayev, inginerul de zbor american Gregory Wiseman, și astronautul european Alexander Gerst, care vor petrece cinci luni și jumătate pe ISS.

Ei s-au alăturat americanului Steve Swanson și rușilor Oleg Artemyev și Aleksander Skvortsov, care sunt pe ISS de la 27 martie și vor reveni pe Pământ pe 10 septembrie.

Înainte de decolare, cei trei astronauţi iniţial menţionaţi, mai sus, au participat, marţi, la o conferință de presă comună la Baikonur, în Kazahstan, pe fondul tensiunilor politice mari dintre Rusia și Occident.

“Din cauza evenimentelor din Ucraina, relația dintre Statele Unite ale Americii, Rusia și Germania, a devenit destul de tensionată. Se simte această tensiune la nivelul echipei?” a întrebat un jurnalist de la postul de televiziune rus NTV.

În loc de a intra în detalii, cei trei astronauți s-au ridicat și îmbrățișat reciproc.

“Acesta este răspunsul nostru”, a spus astronautul Wiseman, în limba rusă.

“Da, acesta este răspunsul nostru pentru ca toată lumea să vadă”, a adăugat cosmonautul Suraev.

Pupat public, Piaţa Cosmonauţi…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~