În meciul imagologic, dintre talibani şi Pentagon, scorul de azi este 1-0

Imaginile difuzate de talibani, despre modul în care a fost eliberat sergentul american captiv, la graniţa cu Pakistanul constituie o dovadă a modului în care insurgenţii islamici şi-au însuşit lecţiile de show of force, iniţiate, de regulă, de Pentagon, cu sprijinul celebrului post de televiziune CNN.

Casa Albă şi-a cerut scuze de la Congresul SUA pentru că, din raţiuni de securitate, nu a informat la timp, conform procedurii, forul legislativ.

Ciudată este şi coincidenţa, deloc întâmplătoare, dintre turneul preşedintelui Barack Obama, în Europa, şi eliberarea, exact înaintea începerii acesteia, a sergentului american.

Aceeaşi tehnică, ca şi la Bucureşti, de a abate atenţia opiniei publice de la un insucces al oficialilor în funcţii, pe alt plan, printr-un dosar lacrimogen, de interes public.

Şi aşa, sergentul Bowe Bergdahl, echipat în ţinuta specifică insurgenţilor talibani, a revenit, pe calea aerului, în rândurile Forţelor Armate Americane.

Mai umilite, ca niciodată, în ultimii zece ani, de asemenea imagini în care victoria este doar pe chipurile afganilor înarmaţi, steagul alb fiind mai degrabă o ironie la adresa civilizaţiei occidentale…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~