Am primit de la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei detalii privind avionul de pasageri doborât pe teritoriul ucrainean

La 17 iulie, un avion de pasageri Boeing 777, care efectua un zbor între Amsterdam și Kuala Lumpur, a fost doborât în partea de est a Ucrainei. Potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, avionul a fost lovit de sistemul rusesc de rachete Buk, pe când zbura la o altitudine de 10.000 de metri.

Ucraina nu are sisteme de rachete de apărare antiaeriană cu rază lungă, în această zonă.

Avionul a fost doborât, deoarece sistemele de apărare antiaeriană ruse sunt menite să asigure o protecție mercenarilor ruși și teroriștilor din acel areal.

Liderul teroriștilor Igor Girkin (Strelkov) a comentat imediat catastrofa avionului, crezând că a fost un avion ucrainean cel care s-a prăbușit: “În raionul Toreza, un An-26 a fost doborât, rămăşiţele sale fiind situate undeva aproape de mina de cărbune” Progress “. I-am avertizat pe toți: să nu zboare pe cerul nostru.”

Ucraina va prezenta dovada implicării militare rusă în prăbuşirea avionului Boeing.

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a solicitat înființarea unei Comisii Naționale, cu implicarea Organizației Aviației Civile Internaționale și a altor organisme internaționale pentru a investiga catastrofa. Potrivit lui, “cei găsiți responsabili pentru această tragedie vor fi aduși în fața justiției.”

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~