Ascensiunea generalului Markus Laubenthal

De luni, 4 august 2014, un general german îndeplineşte – pentru prima oară de la sosirea trupelor americane în Europa, pe timpul ultimei conflagraţii mondiale-, funcţia de şef de stat major al forţelor terestre americane dislocate pe bătrânul nostru continent, la sediul USAREUR, la Wiesbaden, în Germania.

Generalul de brigadă Markus Laubenthal a fost numit pe această funcţie în contextul în care americanii au apreciat prestaţia sa profesională, alături de alţi camarazi germani, în mediul multinaţional existent la nivelul Forţei Internaţionale pentru Asistenţă şi Securitate/ISAF, din Afganistan.

Laubenthal, în vârstă de 51 de ani, a comandat Brigada 12 Blindate, a Bundeswehr-ului, din Amberg, înainte de această misiune.

În luna august a anului trecut, a fost numit şef al statului major al Comandamentului Regional de Nord al ISAF, în Afganistan, unde a supervizat afluirea trupelor germane de la Kunduz și Mazar-e-Sharif.

Anterior a fost asistent militar al comandantului adjunct al operațiunilor și asistent al şefului de stat major pentru operațiuni a forţei NATO din Kosovo.

Armata SUA menține 40.000 de militari în Germania, dintre care 25.000 sunt soldați profesionişti.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~