Cel mai mare exercițiu militar maritim internațional din lume

Infanterişti marini americani şi camarazi din alte 21 de state aliate şi partenere – cu un efectiv total de 25.000 de militari – au efectuat operaţiuni cu amfibii de asalt pe timpul ediţiei, din acest an, a RIMPAC – cel mai mare exercițiu militar maritim internațional din lume.

La RIMPAC au fost utilizate 49 de nave de luptă, șase submarine şi peste 200 de aeronave, în arealul maritim limitrof insulelor Hawaii şi coastelor Californiei de Sud.

Chiar dacă imaginile filmate sunt realizate pe timp de zi, este evident că se mizează pe factorul surprinderii ipoteticului inamic, ceea ce se poate face şi noaptea, folosind pentru asalt amfibii rapide, utile grupurilor de luptători antrenaţi pentru a realiza un cap de pod.

Valul al doilea de militari destinaţi consolidării şi lărgirii capului de pod este susţinut de blindate cu armament ce măreşte capacitatea de foc a trupelor aflate în evidentă ofensivă.

Al treilea val de infanterişti marini se desfăşoară pentru luptă în condiţiile în care iau evident în calcul o posibilă apărare apropiată a unui ipotetic inamic.

Finalul acestui veritabil show of force este rezervat apariţiei atât a marilor amfibii, capabile să aducă subunităţi de tip companie sau blindate şi autovehicule de transport, cât şi a avioanelor de transport, însoţite de avioane de vânătoare bombardament, ceea ce sugerează disponibilitatea paraşutării de noi luptători şi a atacării din aer, a obiectivelor potenţialului adversar.

Peisajul zonei alese parcă seamănă cu acela din Crimeea.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~