Ajunge

La NBC NEWS, în NEW YORK am înţeles că televiziunea nu trebuie să mintă oamenii, că un post serios de televiziune este bazat pe ordine, disciplină şi competenţă, că mincinoşii, colportorii de stări fanteziste, inventatorii de ficţiuni aiurea, nu au ce căuta 1 secundă pe platoul de filmare!

O televiziune care se respectă este punctuală, nu promovează rataţi, oameni lipsiţi de valoare, impostori, psihologi aiurea, parapsihologi, care nu îşi controlează discursul, vin cu vedenii, închipuiri, minciuni puse pe tabla de şah a unor suflete disperate.

La NBC NEWS, în NEW YORK se cultivă echipa, nu dihonia, valoarea, nu lecţiile aiurea ale unor exmatriculaţi din viaţa zilnică, ale unor slabi de înger, care confundă aula universitară, cabinetul propriu şi frustrările personale cu un demers profesional autentic, în lumea exigenţelor specifice micului ecran.

Unde este dezordine NU este televiziune!

Unde unii cred că păcălesc telespectatori de ziua a şaptea, este mai degrabă secta naivilor prostiţi cu bună ştiinţă. Unde ţinuta vestimentară arată lipsa de respect faţă de invitaţi este amatorism! Unde planificarea se face la plezneală, în dorul cui pupă mai bine camerele de filmat, este neprofesionalism.

Nu prin spionarea echipei se pune ordine!

Nu prin aducerea unor neica nimeni se face rating. O grilă serioasă de programe impune o altă viziune asupra lumii. Responsabilă. Nu la nimereală. Serioasă. Nu fantezistă. Aş putea număra pe primele cinci degete emisiunile care ar rezista, parţial, refăcute, la NBC NEWS.

Şi americanii ştiu meserie.

Nu aduc dame răsuflate şi ipochimeni de ziua întunericului închipuit, după zodiace menite a prosti pe mulţi puţinii telespectatori ai unei zone care are potenţial, dar o ia pe căi neprofesioniste, din raţiuni pe care deja le trec la capitolul călduri de vară. Zi de zi. Seară de seară…

Ajunge.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~