Cine mai conduce România?

Conform Constituţiei, Preşedintele, Guvernul şi Parlamentul.
Conform opiniei publice DNA şi serviciile, probabil unul peste celelalte.
Conform agenţilor de influenţă răsăriteni, trimişii FBI trag sforile în România.
Conform celor ce pupă condorii diplomaţilor americani, sperând la funcţii aiurea, conduce…cine trebuie.
Conform altor servicii, deloc culinare, este bine să fie ca în China, unde am fost, respectiv orice coagulare mai mare de trei persoane trebuie dispersată, sau, mă rog, identificată, om cu om.
Conform conaţionalilor din mediul rural, mai marele lumii lor, compusă din peste 50% din românimea neplecată în străinătate, este domnul primar, prefectul fiind o poveste, iar preşedintele de judeţ doar judele celor cu bani.
Conform demoazelelor cu sâni şi şolduri scoase la vizionare, pe platourile de filmare, conduc subtil patronii lor, de pe telefonul mobil, până în dormitor.
Conform frezaţilor din faţa camerelor de televiziune conduce România taman cine are cu ei întâlniri de taină, bine înregistrate de mirenii anului 25, de la lovitura de stat, aceea pornită şi finalizată cu agenţi sovietici şi lunetişti Speţnaz.
Conform liderilor partidelor parlamentare, încă în libertate, şi ei şi partidele, conduc cei pe care îi aleg ei în funcţiile vitale ale statului român.
Conform bunului simţ trăim cum se vede şi de azi pe mâine, restul fiind circ şi pâinea deloc mai ieftină.
Conform junilor şomeri mafia conduce România.
Conform celor care au un loc de muncă tăcerea este de aur, ca să mai prinzi o pensie, pe plaiul Mioriţei.
Conform militarilor degeaba au parte de o paradă anuală, dacă nu cei care primesc onorul de la ei conduc de facto ţara asta.
Conform celor care nu mai au ce pierde, indiferent cine mai conduce România, cu actualul sistem nu se mai poate.
Conform celor care se ocupă de monitorizarea electronică întrebarea din titlu nu trebuia pusă pentru că se va supăra cine comandă pe cine conduce aparent patria noastră, scumpă şi dragă.
Noapte bună.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~