GENERALUL MARK MILLEY – viitorul șef al statului major al Forţelor Terestre Americane

MARK

Generalul Mark Milley a fost nominalizat pentru a fi viitorul șef al statului major al Forţelor Terestre Americane.

Secretarul Apărării al SUA, Ashton Carter, a anunțat miercuri nominalizarea generalului Milley, în cadrul unui briefing de presă, la Pentagon.

Dacă va fi confirmat de către Senat, Milley va prelua ştafeta de la generalul Ray Odierno, care se retrage la pensie, la vară, după ce a comandat Forţele Terestre Americane din septembrie 2011.

Carter l-a descris pe Milley ca pe “un războinic și un om de stat. El are nu numai o experiență operațională dobândită în Afganistan, în Irak, dar el are, de asemenea, intelectul și viziunea de a conduce schimbarea în întreaga categorie de forţă armată”, a mai afirmat Ashton Carter.

Carter a descris conduita lui Milley, când generalul a condus Comandamentul Forţei Internaționale de Asistență de Securitate din Afganistan:“Am zburat cu Mark la Herat, a doua zi după un atac asupra consulatului american de acolo. Am văzut cum Mark prelua comanda la locul scenei și coordona oamenii noștri acolo. Am fost impresionat de sinceritatea lui și judecata bună, și am știut imediat că avea chiar mai multe de oferit în armata Statele Unite.”

Aţi reţinut?

Peste Ocean contează ce poţi oferi armatei din care faci parte.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~