JURNAL DE INTERNAUT (3)

Afluirea unui milion de pământeni, din nordul Africii, din Orientul Mijlociu şi din Asia, pe continentul european, a pus pe gânduri pe cei care nu se iau după aparenţe, variantele explicaţiilor publice fiind deja cunoscute: războiul nimicitor din Siria, depăşirea capacităţilor statelor vecine cu teatrul de război sirian, de a mai adăposti refugiaţi dornici de o viaţă paşnică, ferită de ororile unei confruntări nemiloase, refuzul Turciei de a mai susţine economic valurile succesive de sirieni disperaţi şi chiar, la nivelul unor voci pătimaşe, posibila implicare a serviciului secret rus, obiectivul fiind darea peste cap a Europei, pe fondul divizării dorite de Moscova, la nivelul Uniunii Europene, în vederea stopării viitoare a sancţiunilor economice care afectează clar economia Federaţiei Ruse.

La nivelul românului de rând, năucit de faptul că a votat pentru Ponta, dar a ieşit din calculator, prin Voia Celui De Sus, nu din biserică, actualul prezident, care pare a nici nu fi prezent la Cotroceni, s-a încetăţenit expresia:

-Să fie la ei…

În traducere liberă, să fie refugiaţii la germani şi la cine îi mai primeşte în baza unor politici de asistenţă socială bine finanţate, existente în state europene puternic dezvoltate.

Ei bine, afluirea refugiaţilor are – pentru cei care au călătorit cu feribotul, de la litoralul nord-african, la cel european – o cu totul altă explicaţie.

Sigur, televiziuni occidentale, fotoreporteri din metropole cu amintiri imperiale, au furnizat imagini cu tineri arabi, cu haine mai noi îmbrăcaţi, pe puntea unor asemenea nave special amenajate pentru a transporta, din Africa, în Europa, oameni, maşini…

Am scris cuvântul… maşini?

Da. Cu precizarea că mai toate erau de provenienţă americană sau italiană, deloc vechi sau ciuruite gloanţe. Motiv pentru care am întrebat, neîncrezător, pe cel care a călătorit cu un asemenea feribot:

-Şi ce relevanţă are acest detaliu?

-Nici ruşii, nici israelienii nu au instrumentat milionul de invadatori paşnici ai Europei. Vântul bun, din pupa feriboturilor, a venit de peste Ocean.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~