Avertisment dur al Moscovei pentru regimul din Coreea de Nord

Guvernul rus a emis un avertisment puternic pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un atenţionându-l asupra faptului că retorica belicoasă, cu privire la atacuri nucleare preemptive vizând Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii ar putea genera baza juridică, în temeiul dreptului internațional, pentru un atac militar preventiv asupra țării sale, Coreea de Nord.

Într-o declarație a ministerului de externe rus, Moscova a precizat că amenințările Phenian-ului, că va executa “lovituri nucleare preventive” sunt, de asemenea, generatoare de tensiuni, între puținii aliați ai regimului din Coreea de Nord, printre ei fiind şi Rusia.

K.

Declarația de la Moscova poate fi un avertisment, pentru Phenian, în legătură cu ceea ce alte națiuni pot face, nu Rusia însăși.

“Rusia a avertizat Coreea de Nord că retorica inflamatorie riscă să dea oponenților săi – în principal Coreea de Sud și SUA – exact motivul ca să continue o acțiune militară împotriva acesteia”, a declarat expertul regional Christopher Green.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~