Liberi de prejudecăţi fabricate de maşina de propagandă răsăriteană

Într-o lume cu o dinamică marcată de dorinţa multor naţiuni de a se ocupa, înainte de orice, de propria bunăstare, prin refuzul soluţiilor propuse de metropole cu interese specifice, promovarea unor schimburi de opinii vizând realităţi din comunitatea latină intra şi extracarpatică reprezintă un necesar brainstorming, mai ales atunci când, din motive cunoscute se preferă, de imperiali cunoscuţi, încremenirea în rescrierea istoriei, de o manieră unilaterală, dar şi stoparea, fără sorţi de izbândă, a unor procese geopolitice care vin de la sine.

Istoricul şi publicistul Constantin Corneanu, liderul unioniştilor, George Simion, precum şi sociologul şi omul politic Dan Nicu au fost protagoniştii unei dezbateri, pe teme de ultimă oră, la 6TV, context în care au făcut afirmaţii inedite, precum cele de mai jos.

Dr. Constantin Corneanu:
“Bătălia pentru Basarabia continuă. Nu s-a terminat nici la 22 iunie 1941, nici atunci când Antonescu şi Mihai I au văzut Cernăuţiul şi Chişinăul.”

George Simion:
“Cu siguranţă, clipa reîntregirii naţionale o să vină. Cu siguranţă, această clipă este aproape. Cât de repede? Noi sperăm să fie în anul 2018, la Centenarul Unirii, pentru că am închide astfel un cerc. ”

Drd. Dan Nicu:
“Sentimentul pe care l-am avut atunci – când militari americani au fost prezenţi, în acest an, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, din Chişinău, unde eu m-am aflat timp de peste două ore şi am urmărit ce s-a întâmplat – este că a existat o fraternizare.”

Vizionarea integrală a emisiunii este un exerciţiu de comunicare tipic celor care privesc Europa de Est cu detaşarea unor cetăţeni liberi de prejudecăţi fabricate de maşina de propagandă răsăriteană.

CLICK AICI.

~