DE RÂSUL LUMII EUROATLANTICE: Gafă antologică la R. TV

Moderatorul emisiunii dedicate dialogului cu ambasadori acredtaţi în România, care a invitat în platoul de filmare doi concetăţeni scoşi rar pe micul ecran, a devenit brusc mare apărător al propriei neştiinţe afirmând că…armata nu face comunicare publică!

Ei, aş!

În toate statele membre ale NATO, după model american, cel de la Pentagon, există structuri oficiale, cu atribuţii clare, pentru comunicare publică.

Direcţia de resort a Armatei României este încadrată cu personal militar şi civil în bună măsură calificat în ţări aliate, şeful structurii fiind beneficiarul unei experienţe aparte, peste Ocean.

Poate nu ar fi lipsită de interes organizarea unei instruiri, iniţiată de direcţia menţionată, pentru habarnişti, precum prea plinul de ignoranţă, moderatorul de la R. TV, pentru cunoaşterea comunicării publice specifice mediului militar, inclusiv în ce condiţii democratice, şeful apărării, respectiv şeful Statului Major General, are datoria morală să spună adevărul opiniei publice.

Merită menţionat neprofesionalismul cu care a fost ilustrată emisiunea vizată de aceste rânduri, cu imagini video aruncate mai degrabă cu…furca, fără explicaţii sau legătură cu afirmaţiile invitaţilor şi moderatorului.

În plus, nu este deloc adevărată afirmaţia că şeful Statului Major rus, generalul Gherasimov este puternic mediatizat la Moscova, deoarece generalul Şoigu, ministrul apărării este cel mai vizibil, fiind a doua personalitate populară, după preşedintele Putin, în Federaţia Rusă.

Aşa se întâmplă când de probleme militare se ocupă urechişti…

~