THE MOSCOW TIMES: “Inamicul real al generalilor ruși nu este Washingtonul, ci cei din Moscova care doresc să reducă cheltuielile pentru apărare”

005

“Este uimitor cât de puțin s-au schimbat perspectivele strategice ale armatei ruse în ultimele decenii.

La 7 septembrie, generalul Alexander Şevcenko a anunțat o schimbare majoră în planurile de a elimina încă 10.000 de tancuri vechi sovietice din inventarul Ministerului Apărării.

Până în 2020, doar 4000 de tancuri vor fi dezmembrate, restul fiind modernizate și reintroduse sau exportate.

“Situația internațională în schimbare, patriotismul crescut al cetățenilor ruși și introducerea de noi tehnologii de modernizare au determinat o schimbare a planurilor”, a explicat Şevcenko.

Până la o mie de tancuri noi și modernizate sunt livrate anual către unitățile armate.

Armata susține că T-72B3 modernizat – cu armură armată, o armă mai bună, echipament de vizibilitate pentru noapte și un sistem computerizat de comandă și control (toate instalate la UralVagonZavod din Nižni Tagil) – este la fel de bun ca un nou T -90A, dar costă doar o fracțiune din prețul său.

Anul acesta, T-72B3-urile au fost livrate la unitățile de rezervă din Crimeea și în regiunea Rostov, învecinată cu Ucraina, precum și la unitățile de elită ale Armatei 1 de Gardă, din regiunea Moscova și Nijni Novgorod.

Aceste hoarde ale tancurilor sovietice modernizate sprijină o strategie de apărare a războiului rece bazată pe o evaluare a amenințărilor, care pare a fi elaborată în mod deliberat, pentru a justifica o reînarmare masivă. Până în 2020 ar putea costa națiunea în jur de 1 trilion de dolari.”

Comentariul integral este aici.

~