Căsuţa poştală 32

BENONE NEAGOE: “Un mare număr de jurnaliști, membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România se declară solidari în dezideratul de a ne practica profesia cu responsabilitate faţă de adevăr şi de interesul public, cu bună-credinţă şi în respectul Statutului și a deontologiei.

Solidarizați în jurul acestor valori, membrii Uniunii se simt obligaţi să ia poziţie faţă de practicile incalificabile ale lui D.D.Glăvan: sfidarea normelor etice, montajele denigratoare, hărțuirea celor care nu au votat cu el,

violenţa de limbaj, manipularea, trivialitatea şi falsificarea cu premeditare a adevărului. Ele decredibilizează întreaga breaslă şi trebuie să înceteze. Demersul lor are în vedere respectul pentru public şi se plasează dincolo de poziţionările şi opţiunile celui care în disperare de cauză, a inventat „conducerea paralelă“.

Jurnaliștii care au denunţat conducerea şi statutul abuziv al vechiului președinte, au declarat, în recenta reuniune a Consiliului Director, că o epocă trebuie să se încheie.”

CONTINUAREA AICI.

~