BENONE NEAGOE: “O breaslă utilă, onorabilă, exigentă și credibilă”

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România se află, în pragul aniversării unui veac de existență, într-o situaţie critică, dezorientată, lăsată în drum, cu deontologia sfâșiată în mandatul președintelui Doru Dinu Glăvan, interesat doar de a-și dubla puterea și influența asupra organizației dar și de conservare a privilegiilor proprii. Colegii de breaslă tac, sunt răbdători și prudenți. Se tem să nu-și piardă indemnizația, nu-și mai simt puterile, ascund mizeria sub preș. Nu reacționează.

Cei care continuă să-și facă în mod onest meseria, în pofida presiunilor și tentațiilor, sunt de acord că, mai devreme sau mai târziu, anumite lucruri trebuie să se întâmple: legislativ, strategii, proiecte și programe astfel încât prăbuşirea să fie stopată, adevărul căutat, iar Uniunea să redevină, ceea ce a fost cândva: o breaslă utilă, onorabilă, exigentă și credibilă, un loc în care promovarea dialogului profesional, a comunicării moderne între toți membrii Uniunii din țară și de peste hotare, sunt necesare și posibile.

Atâta timp cât abdică de la obligația morală a competenței, breasla noastră pierde oportunitatea dar și dreptul de a fi acel custode al unor valori la care pretindem că aspirăm: profesionalism, excelență, integritate și transparență.

CONTINUAREA AICI.

~