Generalul Muzicii Militare

0909

Ani buni am avut nenumărate ocazii să admir capacitatea unică a conaţionalului Ionel Croitoru de a fi dirijorul de facto şi de jure al purtătorilor de uniforme militare şi instrumente muzicale, care încântau mulţimea venită la paradele tradiţionale, pentru a se bucura de luminile generate de partiturile tonifiante ale fanfarei armatei noastre.

Nu l-am văzut trist, doar uneori îngândurat, deşi avea, cu siguranţă, momente în care trebuia să fie răbdător în faţa cerberilor epocii respective, înscăunaţi ca administratori ai unei clipe efemere, nicidecum ca buni cunoscători ai muzicii robuste care însoţea pasul de defilare al flăcăilor acestei ţări, mai des încercată de lideri analfabeţi, decât de pericole externe.

Compatriotul Ionel Croitoru ştia să îşi asculte interlocutorii, surâzând doar când asista la naivităţi sau încrâncenări pasagere.

Fascinant era când dirija, dominând cu ochii alămurile şi privirile celor din fanfară, percepţia publicului fiind că asistau la un show în care conta echipa, fiecare cu secunda sa de graţie.

La aniversarea zilei sale de naştere, îi doresc Generalului Muzicii Militare, inconfundabilul Ionel Croitoru, multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!

De asemenea lideri este nevoie şi azi, conducători care să determine semenii să ridice fruntea din pământ şi să răspundă încrederii celor din jur, cu un reconfortant surâs, real nu mimat.

17 iunie 2019

~