Postul REALITATEA PLUS merită o bilă albă

Bună dimineața,

Postul REALITATEA PLUS merită o bilă albă pentru cele trei ore de emisie în care trei jurnaliști incisivi au generat răspunsuri aparte din partea celui ieșit de curând din închisoare, cetățeanul Liviu Dragnea.

Una peste alta, intervievatul a dominat copios dialogul, a oferit informații inedite, cu impact asupra opiniei publice românești, a enunțat viitoare teme de discuție, de un evident interes general și a observat calitatea proastă a cafelei oferită de gazde, la cererea sa.

Meritul emisiunii este de a fi făcut o radiografie a societății românești de azi, una hăcuită de terți externi, cu cozi de topor aflate în interiorul țării.

Divide et impera este principiul puterii de stat aplicat de actualul președinte al țării și atunci când l-a invitat acasă pe pesedistul Sorin Grindeanu, cu soția.

Public, șeful statului pare a fi anti-PSD, practic generează fisuri, în această formațiune, captând atenția și obediența unor lideri marcați mai mult de dorințe, decât de putirințe.

Interesant este semnalul intervievatului, că dacă justiția nu este reformată, prin renunțarea la numirile politice, președintele în funcție al României are toate șansele să ajungă după gratii.

O altă dezvăluire este cea referitoare la Lucian-Silvan Pahonțu – născut la 2 noiembrie 1964, în satul Lerești, din județul Argeș, care este un general român, ce îndeplinește în prezent funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază (SPP), din 7 decembrie 2005!!!

Nici la americani nu există o asemenea longevitate, pe funcție, la serviciul similar, dar nu aceasta ar fi problema, ci practica lui Pahonțu, de a fi acela care transmite altora voința prezidențială și se pare că îi livrează și date clasificate obținute practic de alte servicii de informații, nu atât de influente la Palatul Cotroceni.

Cum au dus-o românii sub PSD se știe, cum o duc sub PNL se vede, cum sunt preșul de șters pe picioare ale unor lideri străini, nu mai este o noutate, dar Angela Merkel pleacă și este de văzut cât de mult va mai fi tolerată, de vorbitorii limbii lui Mihai Eminescu, statuia lui Freiherr (baronul) Samuel von Brukenthal – ex-guvernatorul habsburgic al Marelui Principat al Transilvaniei între 6 iulie 1774 și 9 ianuarie 1787 – în piața din Sibiu, unde, de regulă, sunt avansate noile promoții de ofițeri instruiți special pentru Forțele Terestre Române.

Până la urmă, emisiunea a dovedit că neajunsurile românilor sunt cunoscute la nivel înalt, că pe cei care iau decizii îi doare undeva de prioritățile concetățenilor lor, că se iau bani buni de cei care împrumută nebunesc țara și că la modă, în anul 2021 este dictonul “capul plecat sabia nu îl taie.”

Ce va face Dragnea în viitor este opțiunea sa, ce va face președintele țării este o întrebare mai interesantă, pentru că de atâta golf jucat în interesul victoriei altora asupra României s-ar putea să descopere, brusc, că nu își mai termină ultimul mandat.

20/09/2021/08:39

~