🌲 ALPINISM MEDIATIC 📺 B1TV


La sugestia domniței Roxana Florea Ruxandra am avut un comentariu privind Summitul NATO, în jurnalul de știri prezentat, cu naturală siguranță de sine, ca un elvețian, de către conaționalul Ștefan Păscuța.

3

În acest context am afirmat că la perfectarea și semnarea unui memorandum între Turcia, Finlanda și Suedia un rol aparte l-a avut și diplomația americană, care a mediat, prin Antony Blinken, secretarul Departamentului de Stat al SUA, înțelegerea în urma căreia suedezii și finlandezii vor beneficia de protecția Alianței.

6

Summitul va adopta Noul Concept Strategic, urmarea imediată fiind ridicarea defensivei la frontiera de est, la nivelul câte unei brigăzi aliate – fiecare cu câte 3000-4000 de militari aliați – în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria.

2

Concomitent, aliații vor discuta și alte modalități de descurajare a Federației Ruse, care desfășoară o operațiune militară ilegală în Ucraina, dar și a Chinei, care sprijină practic și diplomatic agresiunea rusă, având în calcul o posibilă invazie a Taiwanului.

~