9.09.2015, ORA 9: STAREA UNIUNII EUROPENE

UE

Pe 9 septembrie 2015, la ora 9, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, are ambiţia de a rosti o alocuţiune care să indice europenilor… de rând, ce urmează, discurs menit a clarifica Starea Uniunii Europene, aşa cum aparent este văzută de la Bruxelles, practic de la Berlin.

Parlamentul European, care va audia discursul, l-a ales anul trecut pe Jean-Claude Juncker, în postul menţionat.

Cam devreme, pentru un bărbat de stat ca Junker, acesta fiind anterior premierul Luxemburgului, din 1995 până în 2013, să dea acum semne de labilitate publică.

Ultima sintagmă fiind justificată de aprecierea celui ce conduce Executivul UE, conform căreia ar fi vorba de ultima şansă.

Neşansele Uniunii Europene, de azi, fiind, printre altele, menţinerea unor categorii distincte de cetăţeni – cum ar fi cei din spaţiul Schengen şi aceia ţinuţi, de o manieră feudală, în afara acestuia – dar şi dovedirea faptului că liderii formali ai UE sunt doar simple marionete în mâinile adevăratei puteri centralizate a europenilor doritori de confort material, aceasta având capitala la Berlin.

Şi ca să nu credeţi că este vorba de o speculaţie priviţi la imaginea de mai jos, care indică convingerea cancelarului german că tocmai criza refugiaţilor este o provocare la adresa idealurilor Germaniei, pardon, mă scuzaţi, ale Uniunii Europene. Dar mai contează asta?…

Recapitulăm?

Juncker agită sperietoarea cu ultima şansă, iar Merkel vorbeşte de o provocare.

Etwas ist faul in Europa.

Merkel

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~