Salariile militarilor şi poliţiştilor se dublează… în Rusia


Mi-ar fi plăcut să citesc, în presa română, faptul că guvernul a aprobat bugetul pentru anul viitor – acum, nu în ianuarie 2012 –, care include o dublare a salariilor celor ce nu ezită să îşi pună viaţa în serviciul credincios al Patriei – militarii Armatei Naţionale şi poliţiştii destinaţi a menţine ordinea în statul de drept, numit România.

RUSSIA/

Nu a fost să fie! Executivul care a aprobat, pe 21 septembrie a.c., dublarea salariilor militarilor şi poliţiştilor, în 2012, este cel de la Moscova.

Sursa finanţării acestei măriri a retribuţiei lunare?

Veniturile Gazprom! Oare de ce ţara noastră nu are un Rompetrolnaţional? Cât de naiv pot fi…

Ce a mai anunţat guvernul regimului autoritar de la Moscova? Cheltuielile vor creşte cu 15%, în 2012, comparativ cu acest an. Adică cu 423 miliarde $, faţă de anul 2011. Iar deficitul va fi de 1,5%.

Eminenţa cenuşie a Federaţiei Ruse, acest ex-ofiţer KGB, cu priviri de oţel, Vladimir Putin – alias Vova – a decis ca taxa de extracţie la Gazprom să crească mai mult de două ori în anul viitor. Această decizie generând mai mult de 150 miliarde ruble, ca venit bugetar suplimentar.

Cum? Rata va creşte la 509 ruble, pentru fiecare 1.000 de metri cubi de gaze naturale, nivelul actual fiind doar de 237 de ruble, era să scriu lei…

Cu o mentalitate tipică imperiului răsăritean, Vova a surâs fotogenic/telegenic presei aservite aruncându-i un oscior de comentat:”Gazprom, în ansamblu, se simte încrezător. Este o decizie bine motivată.”

Pe ce se bazează noua rată? Răspunsul oficial indică intenţia Turciei de a cumpăra o parte din gazul rusesc, cu un anumit…discount.

Ministerul rus al finanţelor a precizat că rata de 509 ruble va intra în vigoare dacă Rusia va utiliza conducta Blue Stream, pe sub Marea Neagră. Altfel, cota de impozitare nu ar putea depăşi 480 de ruble/1.000 metri cubi de gaz.

Această măsură şi alte creşteri de taxe vor aduce o suplimentare a bugetului Federaţiei Ruse cu 198 miliarde ruble, în anul viitor.

Şi acum vine…perla coroanei lui Putin! Ce include capitolul cheltuieli, pentru anul 2012?

Dublarea salariilor militarilor şi poliţiştilor şi a… pensiilor pentru limită de vârstă. Să recunoaştem: o lovitură de maestru a lui Vova!

Mă întreb, retoric: executivul de la Bucureşti nu ştie, nu vrea, sau nu are acceptul – îmi scapă cui… – pentru a gestiona, în interesul naţional, minele închise de aur şi sondele sigilate de petrol?

Putin motivează conaţionalii, care-i asigură, manu militari, perpetuarea la conducerea imperiului – devenit federaţie. Semn al unei fortificări ce nu vizează doar un bonus pentru moralul ruşilor de rând, sensibili, ca şi românii, la însemnele naţionale – cele de pe caschetele, reverele şi epoleţii ofiţerilor – ai lor…şi, în cazul nostru, cele aparţinând “nesimţiţilor noştri”.

Emil Boc îşi păstrează bonusurile pentru… ianuarie 2012. Dulce candoare!

Oare este conştient că data indicată este un pod prea îndepărtat, nu doar pentru partidul de guvernământ, ci şi pentru incoerenţa aroganţei opoziţiei, ce se simte călare pe cai lihniţi de circul de seară al teleaştilor îmbătaţi de iluzia că rescriu istoria prezentă? Pe fruntea lor scriind formula: Déjà vu.

Cred că este timpul să ne întrebăm, ca simplii stăpâni de jure ai României – tocmai pentru a stimula soluţii constructive, rapide, eficiente, deci pragmatice, spre binele a 22.000.000 de compatrioţi – cum se traduce, în limba română… Ahmet Kenan Evren?

O întrebare deloc hazardată! Pe care mă îndoiesc – am motive temeinice – că factorii avizaţi au avut temeritatea să o insereze în revista presei electronice, prezentată preşedintelui şi premierului, la debutul programului lor zilnic.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~