🌲 ALPINISM MEDIATIC 📺 ROMÂNIA TV

✍️

Într-o intervenție telefonică, propusă de jurnalistul Victor Ciutacu, am semnalat faptul că în timp ce forțele ruse își concentrează lupta asupra estului Ucrainei, de câteva săptămâni, președintele rus Vladimir Putin încă are ambițiile de a prelua întreaga Ucraine, după cum a declarat ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), pentru The Daily Beast, într-un interviu exclusiv marți.

1

„Evaluarea noastră din perspectiva SUA este că Putin nu și-a abandonat planurile de a controla Ucraina”, a declarat Michael Carpenter, reprezentantul SUA, pentru The Daily Beast.

Pe de altă parte, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aseară a fost anunțată o alertă aeriană în aproape întreaga Ucraine, stârnind anxietatea civililor.

Între timp, în Rusia, Parlamentul și-a dat aprobarea inițială măsurilor care pun economia Rusiei pe picior de război.

Sloviansk, un oraș din Donețk care s-a aflat pe prima linie pe măsură ce forțele ruse avansează, a devenit centrul agresiunii ruse în ultimele zile.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că bătălia pentru oraș va fi „următorul concurs cheie” pentru Ucraina.

Primarul orașului a îndemnat civilii să se evacueze cât de repede pot, pe măsură ce forțele ruse se apropie de oraș.

Ieri, o piață din centrul orașului a fost bombardată, ucigând două persoane și rănind alte șapte.
Rusia și-a îndreptat atenția spre capturarea mai multor părți din regiunea Donețk din Donbas, care a ocupat deja provincia vecină Lugansk.

Donețk se confruntă acum cu bombardamente puternice, aici fiind aceeași strategie pe care au folosit-o forțele ruse la Lugansk.

Sloviansk, Kramatorsk și Bakhmut sunt acum țintele cheie ale Rusiei.

~