­čç║­čçŞ Era ╚Öi timpul… / Business Insider: << For╚Ťele aeriene americane au testat o rachet─â cu raz─â lung─â de ac╚Ťiune, ca o dovad─â de preg─âtire nuclear─â>>

Scris de Jake Epstein
Mar╚Ťi, 16 august 2022 la 20:06

For╚Ťele aeriene americane au lansat mar╚Ťi o rachet─â balistic─â intercontinental─â ne├«narmat─â.

Racheta, care este capabil─â s─â transporte arme nucleare, a fost lansat─â de la o baz─â din California.

Testul de mar╚Ťi vine dup─â ├«nt├órzieri, din cauza tensiunilor crescute cu Rusia ╚Öi China.

For╚Ťele aeriene americane au testat o rachet─â cu raz─â lung─â de ac╚Ťiune capabil─â s─â poarte arme nucleare mar╚Ťi diminea╚Ťa, dup─â ce tensiunile cu China au dus anterior la ├«nt├órzieri.

O rachet─â balistic─â intercontinental─â Minuteman III ne├«narmat─â a fost lansat─â la 12:49, ora local─â, de la baza for╚Ťelor aeriene Vandenberg din California, a anun╚Ťat Air Force Global Strike Command, ├«ntr-un comunicat.

Testul, un exerci╚Ťiu de rutin─â pentru For╚Ťele Aeriene ╚Öi nu un r─âspuns la vreun eveniment mondial actual, a fost efectuat ÔÇ×pentru a demonstra preg─âtirea for╚Ťelor nucleare americane ╚Öi pentru a oferi ├«ncredere ├«n letalitatea ╚Öi eficacitatea descuraj─ârii nucleare a na╚ŤiuniiÔÇŁ, a spus serviciul aerian.

Descurajarea nuclear─â a SUA se bazeaz─â pe o triad─â format─â din:

* ICBM bazate în silozuri,
** diverse avioane bombardiere și
*** rachete balistice lansate de submarine.

├Än timpul testului de mar╚Ťi,
vehiculul de reintrare al rachetei a c─âl─âtorit aproximativ 4.200 de mile, p├ón─â la un atol din Insulele Marshall – din mijlocul Oceanului Pacific, potrivit For╚Ťelor Aeriene.

Datele din teste confirm─â acurate╚Ťea ╚Öi fiabilitatea armelor.

ÔÇ×Nu v─â ├«n╚Öela╚Ťi ÔÇô triada noastr─â nuclear─â este piatra de temelie a securit─â╚Ťii na╚Ťionale a ╚Ť─ârii noastre ╚Öi a alia╚Ťilor no╚Ötri de pe tot globulÔÇŁ, a declarat colonelul Chris Cruise, comandantul Escadronului 576 de Teste de Zbor, ├«n declara╚Ťia For╚Ťelor Aeriene despre testare.

Un test programat a fost anulat ├«n aprilie, c├ónd Rusia ├«╚Öi ducea r─âzboiul devastator ├«mpotriva Ucrainei, a informat agen╚Ťia Reuters.

De-a lungul r─âzboiului, oficialii occidentali au criticat Rusia pentru ÔÇ×z─âng─ânirea sabiei nucleareÔÇŁ ╚Öi pentru c─â au f─âcut remarci amenin╚Ť─âtoare cu privire la arsenalul s─âu nuclear.

Testul Minuteman III de mar╚Ťi a fost programat pentru 4 august, a informat CNN, dar a fost am├ónat deoarece oficialii erau ├«ngrijora╚Ťi de retorica militar─â agresiv─â a Chinei ╚Öi de amenin╚Ť─ârile din jurul vizitei pre╚Öedintelui Camerei Reprezentan╚Ťilor a SUA, Nancy Pelosi, ├«n Taiwanul auto-condus.

NOTA BENE :
Am├ónat ini╚Ťial, dar efectuat acum.
Semn c─â la Pentagon s-a umplut,
cu ap─â geopolitic─â, paharul cuiva…>>

22

~