✍️ Mulțumesc frumos jurnalistului Tudor Curtifan, pentru atenția cu care a urmărit podcastul realizat de colonelul Florin Șperlea

Col. (r.) Ion Petrescu, analist militar și expert în chestiuni de securitate, în cadrul primei ediții a podcasturilor Observatorul militar realizate sub egida MApN, a vorbit despre ajutorul pe care România îl oferă Republicii Moldova, aflate în plin atac hibrid din partea Federației Ruse.

Ion Petrescu spune că, deși asemenea ajutorului acordat Ucrainei, România nu face un subiect public din aceste acțiuni, ajutorul e cât se poate de real și de esențial.

„Eu cred că în Armata română sunt și oameni patrioți. Zilele trecute la o anumită întrevedere l-am întrebat pe Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, ce face actuala conducere a Armatei pentru Republica Moldova.

Iar răspunsul m-a încântat, l-am verificat ulterior. La sugestia Statului Major al României, Germania a fost de acord să livreze 19 blindate de luptă pentru infanterie de tip Piranha 3. Trei dintre blindate au sosit deja la Chișinău în ianuarie, urmează să mai ajungă încă 16. Va fi vorba așadar de un batalion care va avea o mobilitate aparte”, a precizat Ion Petrescu.

Citiți articolul, integral, dacă dați clic aici.

~