🇫🇷 Franța este interesată de menținerea unui status-quo la est de România🇷🇴

„Franța e singurul stat membru al UE care are arme nucleare”Potrivit colonelului în rezervă Ion Petrescu, încă nu se pune problema ca Franța să schimbe tabăra pro-americană și să treacă în cea a Chinei și a Rusiei în plan militar, deși francezii au semnate mai multe acorduri comerciale cu membrele BRICS.„Am fost săptămâna trecută la Chișinău și am observat prezența în capitala Republicii Moldova unor ofițeri din Franța, Italia, Germania, în uniformele lor militare.

Veniseră la un bilanț al unui exercițiu multinațional, dar ceea ce este important pentru opinia publică românească este că Franța, spre cinstea ei, a înființat în Republica Moldova Misiunea Militară Franceză, ceea ce ne amintește de perioada generalului Berthelot, care a venit în România, în Primul Război Mondial.

Franța este interesată de menținerea unui status-quo la est de România și în sprijinirea unui regim progresist precum cel al doamnei președinte Maia Sandu.Franța joacă un rol important și trebuie să luăm în calcul și declarația președintelui Macron privind eventualitatea trimiterii unor trupe în Ucraina. Probabil, o brigadă franceză ar fi dislocată în Odesa, din acel moment s-ar crea un impact de descurajare a tentativei ruse de ocupare a întregului litoral nordic al Mării Negre, care a aparținut Ucrainei.

Franța își joacă rolul strategic și trebuie să privim cu înțelepciune deciziile președintelui Macron.

Să nu uităm că Franța e singurul stat membru al UE care are arme nucleare. A mai fost Marea Britanie, dar s-a retras din UE.

În contextul raportului de forțe din Europa, la demonstrațiile militare ruse, dacă scoatem armele nucleare americane aflate în Germania, Olanda și Italia, atunci rămâne capacitatea de reacție nucleară a Franței și Marii Britanii”, a declarat Ion Petrescu, pentru Ziare.com.
Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Planul lui Emmanuel Macron. De ce se trage în poze cu Vladimir Putin și Xi Jinping, indezirabilii SUA, după ce-i strânge mâna lui Joe Biden: „Planează nori negri”
https://ziare.com/emmanuel-macron/plan-emmanuel-macron-rusia-china-poze-putin-xi-jinping-brics-joe-biden-1871452?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

~