DECEMBRIE 1989, repetabil în vara anului 2015…

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin:

– Мои дорогие друзья,/Dragii mei prieteni, ridic acest pahar în cinstea celor doi politicieni români, Dragnea şi Oprea, care au anunţat că au degustat un pahar de vin rece, împreună, la sediul partidului unităţii de culoare roşie, dacă ţin bine minte.

Îl ridic pentru că am de dat o explicaţie publică şi o fac la rece…aceasta fiind temperatura vinului şi din paharul meu.

Numărul de turişti ruşi care au vizitat România, în primele trei luni ale anului 2015 a crescut cu 73%, deşi a scăzut semnificativ afluxul de cetăţeni din Rusia spre celelalte ţări europene.

Mă bucur!

Unii afirmă că…această creştere bruscă este ciudată, în contextul acutizării tensiunilor dintre Rusia şi NATO, deoarece în România există un precedent legat de creşterea accelerată a numărului de turişti ruşi, eveniment care a avut loc în decembrie 1989, înainte de răsturnarea lui Nicolae Ceauşescu.

Este bine că îşi aduc aminte că… Moscova mai poate schimba roata istoriei şi pe Dâmboviţa…

Doar Klaus a luat-o razna, spre Berlin, nici Obama nu este mulţumit de el, iar în ce îl priveşte pe Majestatea Sa, Regele Mihai I, mai reflectez…

Singura problemă, în România, este armata, care şi în 1989 i-a obligat pe cei ce conduceau republicile sovietice să nu intre cu trupe în dreapta Prutului.

Dar istoria se rescrie, Джентльмены/domnilor, nu este aşa? Precum în Ucraina…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~