Premierul confundă „ZIMBRUL” cu “BIZONUL”…

Oare mai are liderul guvernului vreun consilier, de sorginte militară, pe problemele apărării naţionale? Acesta ar trebui consultat înainte ca premierul să rostească vreo propoziţie ce vizează domeniul forţelor armate.
Când un om nu ştie despre ce vorbeşte – surâzi şi mergi mai departe. Când un politician bate câmpii în campania electorală – gândeşti pur şi simplu: “apa trece, pietrele rămân”. Dar când premierul ţării tale habar nu are că România nu a trimis niciodată un tanc în vreun teatru de operaţii… te gândeşti ce primă merită consilierul de specialitate, funcţie existentă pe statul de organizare al guvernelor anterioare.
În locul acestui expert neştiut, deloc eficient venim cu două propuneri pentru Emil Boc.

Prima fiind sugestia de a vizita chiar el – însoţit de un general capabil, care a executat misiuni în teatrele de operaţii, precum actualul şef al Forţelor Terestre Române sau şeful Comandamentului Operaţional de la Buzău – trupele române din teatrul de operaţii afgan. Iar în cadrul programului să fie inclusă urcarea sa într-un transportor amfibiu blindat, unde să treacă, succesiv, pe locurile celor care constituie grupa plecată de regulă într-o misiune. Având în vedere statura sa nu va avea deloc probleme! De altfel, conform standardelor profesionale ale instructorilor de tancuri de la Piteşti, Excelenţa Sa, Domnul Emil Boc, dacă ar fi urmat nu cariera politică, ci pe cea militară ar fi fost un excelent ofiţer de tancuri româneşti – ale căror şenile nu au frământat decât solul autohton.
De reţinut că doi dintre predecesorii săi, iniţial Adrian Năstase – care a vizitat militarii români dislocaţi în teatrul de operaţii irakian -, apoi Călin Popescu Tăriceanu – care a poposit printre conaţionalii în uniforma Armatei Românei prezenţi, la datorie, în spaţiul ex-iugoslav – nu au ezitat să fie alături de cei ale căror vieţi pot fi curmate în orice moment.
A doua propunere? Să vizioneze filmuleţul postat aici, pentru a înţelege diferenţa dintre un tanc de tip “BIZONUL” şi transportorul blindat “ZIMBRUL”. Apoi să se întrebe: de ce oare ministrul apărării nu l-a corectat, atunci când a gafat rostind cuvintele care au provocat un val de râsete în unităţile militare:” Sunt convins că vor găsi soluţii, cum au găsit în armată să meargă tancurile prin nisip…”?
Răspunsul este simplu. Când un militar are de-a face cu un şef care crede că le ştie pe toate, îl lasă să se compromită singur…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~