Generalul Mircea Chelaru reamintește cuvintele lui ION C. BRĂTIANU, din 1878

Generalul (r.) dr. MIRCEA CHELARU va fi protagonistul emisiunii săptămânale VALORI EUROATLANTICE – ediția cu numărul 229 -, care va fi difuzată de 6TV, duminică, 9 septembrie 2018, de la ora 20.30.

MC01

După înregistrarea dialogului purtat pe tema DEFENSIVA UNOR NAȚIUNI LIBERE, generalul Chelaru, care este și membru al Clubului Militar Român de Reflecție Euroatlantică, în continuarea ideii de demnitate, argumentată în minutele trăite pe platoul de filmare, mi-a reamintit cuvintele lui ION C. BRĂTIANU, din 1878:

“Eu fac omagiile mele tratatelor, țin la tratate, le respect, dar să nu mi se zică că toată existența noastră stă în tratate; aceasta n-o primesc; aceasta n-o primește națiunea română. Existența noastră, ființa noastră trebuie să o căutăm în bărbăția noastră. Națiunile au voie să se afirme, dacă voiesc să figureze în concretul european…Credeți dumneavoastră că națiunile cele mici trăiesc numa din grația tratatelor, numa prin grija protecțiunilor? Vă înșelați domnilor, dacă vă închipuiți una ca aceasta, și nu trebuie să deprindeți țara a trăi în asemenea idei, rezumându-se numai pe îndurarea străinilor de a o lăsa să trăiască.”

~