„Maia, aiasta nu se poate”

În mod cert, nu puțini mioritici fățarnici au folosit subiectul reîntregirii naționale doar pentru proiectarea imaginii personale pe micul ecran, fie la București, fie la Chișinău.

Seniorii au cîștigat capital politic și voturi la următoarele alegeri.

Juniorii confundă dorința cu putința și se îndreaptă, cu viteză, spre descoperirea iluziei personale, pentru că geopolitica anului 2019 nu are nimic în comun cu formule desuete de adresare unor telespectatori naivi, nici cu aninarea bentițelor Tricolorului acolo unde nu le este locul.

Știam că avem mulți Trahanache în politica internă din ultimele trei decenii, dar nici de alde Rică Venturiano nu ducem lipsă.

Cei stipendiați de la Moscova, prin intermediari, plâng în presa de la București, pentru că, vezi Doamne, după alungarea lui Plahotniuc, ținutul dintre Prut și Nistru a redevenit gubernie rusească…

Un enunț care indică puținătatea minții celor care emit asemenea afirmații puerile, în condițiile în care la Moscova, mai zilele trecute, tinerii au scandat că PUTIN ESTE HOȚ!

Chiar dacă au fost doar câteva mii, chiar dacă circa 1300 au fost arestați, noua generație din Rusia multiculturală vrea o viață liberă.

Nu va fi azi, nu va fi mâine, dar va fi inevitabilă.

Și fără Putin.

La Chișinău, momentan, nu pe veci, se dă în stambă Igor Dodon, președintele propriului birou.

Nu a cîștigat nimic din compromisul admiterii domniței Maia Sandu, ca premier neașteptat al fostelor județe românești, dintre Prut și Nistru.

Popularitatea momentană, de circa 40%, a partidului lui gospodin Dodon, ține de speranța că, poate, noua guvernare va scoate două milioane și șase sute de mii de europeni de sub jugul corupției și le va oferi șansa prosperității reale.

Dar cancerul societății anormale, de peste fostul și viitorul râu intern al României, constă în menținerea mentalității CEKA, respectiv a temutului Comandament rusesc al tuturor rușilor / Всероссийская Чрезвычайная Комиссия / VChK și cunoscut sub numele de Cheka – primul dintr-o succesiune de organizații ale poliției secrete sovietice.

Ce controlează Dodon?

1.Serviciul de Informații și Securitate, cu precizarea că acesta a fost obișnuit, în ultimii ani, să colaboreze mai mult cu MOSSADUL / HaMossad leModiʿin uleTafkidim Meyuḥadim / Institute for Intelligence and Special Operations, care are mandat să submineze, prin orice mijloace, reunificarea României de azi, cu fosta sa parte răsăriteană, din perioada interbelică, pentru simplul motiv că nu puține interese economice personale determină pe mulți cetățeni israelieni să mențină goale apartamentele cumpărate în Chișinău, în caz de nevoie, adică de refugiere în afara spațiului actual al statului israelien.

2. Ministerul Apărării al Republicii Moldova, cu mențiunea că, ani buni, ofițerii armatei dintre Prut și Nistru au învățat în România și în alte state membre ale NATO. Și chiar dacă mulți au fost forțați să treacă în rezervă, starea de spirit reală nu este pro Moscova, cum bate câmpii actualul anonim ministru al apărării de la Chișinău, ci pro Eminescu.

Și ați înțeles că așteaptă doar materializarea enunțului că pentru România, stat membru al NATO, apărarea ființei naționale se va face pe Nistru. Chiar dacă ambasadorul Rusiei, la București, face spume la gură, pe această temă.

Și cam atât.

Nimic nu este bătut în cuie la Chișinău.

După cum nu poate funcționa în România ordinul imperial conform căruia reunificarea nu mai este posibilă în acest veac.

Președintele României, ca și premierul de la București vorbesc de calea europeană a Republicii Moldova.

Așa are convingerea și Maia Sandu, dar evenimentele din Golful Persic indică reașezarea plăcilor tectonice geopolitice nu doar în zona Orientului Mijlociu.

Problema nu este dacă se va mai face reunificarea, ci cât de repede, pentru că formațiunea de europeni, speriați de viitor, dintre Prut și Nistru, pot, o vreme, să creadă în tătucul Dodon, dar orice iluzie, în politică. este pe termen scurt.

Boiernașii, de ieri și de azi, de la Chișinău, pot păcăli, o vreme, două milioane și ceva de localnici dezorientați, dar nu la infinit.

Să nu uităm când, cu un chip deloc fericit, Dodon a trebuit să îl primească pe consilierul prezidențial trimis de la Cotroceni. Un moment pe care Departamentul de Stat al SUA l-a dorit mediatizat.

Meciul de șah geopolitic, de la Chișinău este doar la primele mutări de pioni.

Din câte cunosc, Unchiul Sam, unde se implică, nu are obiceiul să și piardă, pe termen mediu sau lung.

După cum nici la Moscova românii nu ar trebui subestimați.

Doar Kremlinul nu își închipuie că patriotarzi mioritici, avizi de imagine personală, constituie motorul reîntregirii naționale românești.

Reunificarea, ca și remanierea unui guvern, se pregătește fără tam tam.

Iar cei care o gândesc nu ies în piața publică, nu se bat cu pumnii în piept, nu fac reuniuni cu declarații fără efect.

Păcăleala autorităților actuale de la Chișinău este simplă. Continuă să joace la două capete.

Cu tot respectul pentru domnița Maia Sandu, pare să cocheteze cu gândul de a fi ibovnică și în capitala tuturor românilor și în aceea a tuturor rușilor.

„Maia, aiasta nu se poate”

~