O româncă luptătoare

0838

Felicia Nichita-Toma este o româncă luptătoare, în arealul presei din Europa estică, cea aflată încă sub dominația mentalității imperiale, inițial sovietice, momentan a unei administrații ce încearcă să profite de moșteniri teritoriale marcate de blestemul Pactului Ribbentrop-Molotov.

Căsătorită cu un jurnalist tenace, Nicolae Toma, care a activat pe baricada numită simplu și frumos ZORILE BUCOVINEI – cea de nord, aflată încă sub ocupație străină – domnița Felicia nu renunță la visul ei, la speranța sa, la bătălia pentru luminarea conaționalilor din zona Cernăuți, că înaintașii lor au fost parte a României interbelice, țara în care Mihai Eminescu este regele pe veci al spiritualității celor încercați, în vremuri de restriște, de imperii ce păreau nemuritoare și azi au ajuns în colbul istoriei europene.

Avem ce învăța de la românii bucovineni.

Înțelepciunea rezistenței la aneantizarea culturală.

Puterea de a zâmbi, în fața stihiilor neputincioase la dăinuirea celor ce fac parte dintr-o națiune greu de călcat în picioare.

Credința în victoria adevărului istoric, în fața măsluirii unui timp ce nu a aparținut decât vânătorilor de iluzii teritoriale.

La aniversarea zilei sale de naștere, un gând bun celei care preferă forța cuvântului versus abuzul administrației temporare.

La mulți ani frumoși, Distinsă Domniță Felicia Nichita-Toma!

~