Ipoteza amplasării de arme nucleare, în scop defensiv, pe teritoriul polonez

✍️ În emisiunea realizată de jurnalista Liliana Ruse, la România TV, am avut o intervenție telefonică, în legătură cu intenția Poloniei de a găzdui arme nucleare pe teritoriul său.

14

Am semnalat că este doar o dorință a Varșoviei, dar în Statele Unite ale Americii nu s-a luat nicio decizie, în acest sens.

Pentru informarea corectă a telespectatorilor am adus la cunoștința celor ce urmăreau emisiunea faptul că 80% dintre respondenții americani chestionați la mijlocul lunii septembrie au declarat că sunt îngrijorați de război; 58% au spus că s-ar opune nivelurilor actuale de ajutor din Ucraina, dacă prețurile la gaz și consum rămân ridicate; 30% cred că războiul se va încheia cu o „victorie totală pentru o singură țară”, majoritatea prevăzând o înțelegere negociată. 30% susțin sprijinul diplomatic și militar al SUA. Numai 9% susțin acordarea către Ucraina, a tot ceea ce aceasta cere.

Sigur, Polonia are experiența tristă, din Al Doilea Război Mondial, acum simte presiunea militară răsăriteană, dar teritoriul său fiind unul al NATO, la ultimul Summit de la Madrid NU s-a luat în discuție ipoteza amplasării de arme nucleare, în scop defensiv, pe teritoriul polonez.

~