Cine a rupt Armata în două?

EXPLICAŢIE ILUSTRAŢIE VIDEO:

Filmuleţul postat aici oferă imagini despre militarii americani – deoarece ei nu sunt înjosiţi de şeful executivului din ţara lor, preşedintele SUA, domnul Obama – iar melodia are un mesaj inexistent azi în România: “SUNT MÂNDRU SĂ FIU…AMERICAN, DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE AMERICA!” Noi nu mai avem pentru ce să fim mândri şi ne întrebăm pentru ce ne-a uitat Cel de Sus…

NOTA BENE: Editorialul inserat mai jos a fost iniţial publicat, pe 23 aprilie a.c., în săptămânalul ZIUA VECHE.RO,

Știți pe cine ar trebui să cinstim azi? Pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, care este și patronul spiritual al celei mai numeroase categorii de forțe armate – cele terestre.
În anii anteriori, pe 23 aprilie, profesioniștii din Forțele Terestre Române/F.T.R. erau în atenția conaționalilor. Aceștia vizitau expozițiile de armament, asistau la parașutări spectaculoase și ascultau pe ofițerii, subofițerii și voluntarii desemnați să le explice misiunile lor – de acasă și din teatrele de operații.
Acum? Starea de spirit reală a zecilor de mii de profesioniști din F.T.R. nu este una de entuziasm, ci mai degrabă sumbră… Nu puțini dintre ei se întreabă: pentru ce au căzut la datorie unii dintre camarazii noștri, în teatrele de operații? Nu sacrificiul lor a pecetluit intrarea țării în Alianța Nord-Atlantică? Cu precizarea – necesară pentru „băieții de mingi” ai premierului -, că apartenența la NATO înseamnă o dotare cu echipamente și tehnică de luptă ultramoderne, un antrenament corespunzător misiunilor specifice și o retribuție pe măsura riscurilor benevol asumate. Românii nu se pot plânge de instruire! Pentru asta și sunt apreciați de aliați.

Dar astăzi, după ce mii de militari și-au asumat riscul lunilor de campanie în teatrele de operații, a le vorbi (tocmai lor!) de memoria înaintașilor – prin rostirea cuvintelor „vitejie, putere, credință și Drapel de luptă” – constituie pur și simplu o blasfemie guvernamentală! Asta după ce șeful executivului a dovedit public că nu dă doi bani pe cei care au servit Patria crezând în asemenea valori. Cum? Prin obsesia sa de a-i alinia – indiferent de gradul avut – sub liniuțele contabile care-i condamnă la ultima umilire. Îngenunchierea materială.
Prin promiterea unor „rente de merit” – militarilor care acționează în teatrele de operații -, premierul a rupt armata în două! Unii vor fi menționați într-o singură frază, în cartea de istorie, pentru misiunile executate în te miri ce deșert. Alții vor fi priviți cu indiferență, doar au rămas acasă – lângă fusta soției. Cu rate, servituți profesionale și semnul onorific „În serviciul Armatei” – acordat automat, din cinci, în cinci ani…
Armata cui? A președintelui? A premierului? Sau a Patriei ocupate de impostură?

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~