BENONE NEAGOE A FOST PROPUS PENTRU CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL TVR

Într-o SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE PARLAMENTUL ROMÂNIEI, liderul Uniunii Ziariştilor Profesionişti, profesorul dr. Mihai Miron ia atitudine publică faţă de politizarea desemnării celor care merită să fie în forurile de conducere ale posturilor publice de radio şi televiziune. Iată textul epistolei:

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România , asociaţie de creaţie jurnalistică şi utilitate publică,
ce numără peste 4000 de membri, declară că nu este de acord cu sistemul mascat politicianist de desemnare a candidaţilor pentru Consiliile de administraţie din Radiodifuziunea şi Televiziunea publice.
Candidaţii societăţii civile trebuie să intrunească acceptul majorităţii structurilor de presă cuprinse in Convenţia Organizaţiilor de Media şi nu numai cel primit de la 2 -3 organizaţii desemnate tot de politicieni.

Ca atare , UZP semnează apelurile, recomandările şi protestele de mai jos ale confraţilor din COM şi propune tuturor structurilor de presă să aibă in vedere, pentru recomandarea de a fi nominalizaţi in Consiliile de administratie ale celor două instituţii pe domnii DORU DINU GLĂVAN pentru Radiodifuziune
şi BENONE NEAGOE pentru Televiziune, oameni integri, cu un statut de excelenţi profesionişti şi cu o bună cunoaştere a instituţiilor acestora, unde au lucrat timp indelungat.

1 iunie 2010

Preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România ,
Prof.dr.Mihai Miron

Societatea civilă nu acceptă depolitizarea de faţadă a serviciilor publice de radio şi televiziune.

PÂNĂ UNA ALTA, TVR ESTE
– DATORITĂ OBEDIENŢEI FAŢĂ DE PUTERE- UN FEL DE GAGA
PRINTRE CELELALTE POSTURI DE TELEVIZIUNE ROMÂNEŞTI:

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~